Loading...
Novosti

GUNS N’ ROSES ALBUM ‘APPETITE FOR DESTRUCTION’ NAPUNIO 25 GODINA

Guns N’ Roses zadivljujući debi album ‘Appetite for Destruction’ danas (21. srpnja) obilježava svojih četvrt stoljeća.

Nakon nezavisnog izdanja EP-a ‘Live Like a Suicide’ 1986. glasina o bendu proširila se svim velim diskografskim kućama i nakon mnogo poziva Geffen Records je osvojio nagadu. Nakon inicijalne ideje da album producira Paul Stanley koja je odbačena bend je radio sa Mikeom Clinkom koji je oblikovao sonični napad ‘Appetite’a za masovnu potrošnju.

Bend je imao impresivni arsenal od 12 odličnih pjesama za svoj debit. Od prvog gruvanja u ‘Welcome to the Jungle’ (za koju su naslov ‘posudili’ iz pjesme Hanoi Rocks, moramo napomenuti) do finalne ‘Rocket Queen’, album je istinski maksimum hard rock and roll vožnje. Pjesme poput ‘Mr. Brownstone’, ‘Welcome to the Jungle’ i ‘Nightrain’ udaljile su se od sleaze-n-grind ‘hey baby’ stihova bendova poput Poison i Mötley Crüe’ i, glazbeno, bend je sjajio.

Sa solidnom rock rhythm sekcijom Stevena Adlera i Duffa McKagana i dvostrukim gitarskim napadom Slasha i Izzyja Stradlina glazba je sama za sebe bila dinamčni podvig. A onda je tamo i W. Axl Rose. Volite li ga ili mrzite, nema sumnje da je njegov glas dodao ulje na njihovu vatru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *