Loading...
Izvještaji

GOOD VIBRATIONS: NEW LEVEL, VIOLATE, TIME DECAY, 23 – VIB, ZAGREB, 22.4.2015.

GOOD VIBRATIONS: NEW LEVEL, VIOLATE, TIME DECAY, 23 – VIB, ZAGREB, 22.4.2015.

Program Good Vibrations je u svoje tri uspješne godine postojanja uspio od srijede napraviti novu subotu, ali i nešto mnogo bitnije od toga – pretvoriti se u pravu platformu na kojoj je veliki broj domaćih (i stranih) bendova mogao publici predstaviti svoje glazbene zamisli. Jedan je od tih bendova bio i New Level koji se ovaj put, nažalost, zauvijek oprostio od publike.
No bez obzira na ovu oproštajnu notu u samoj najavi koncerta, Good Vibrations je i ove srijede bio baš ono što jest – centar dobrih glazbenih vibracija.
Uz New Level su nastupili veterani Violate, ali i dva nova benda koja traže svoje mjesto u srcima metal fanova – Time Decay i 23.

9_23Prvi bend večeri bio je 23 koji je prije samo mjesec dana odradio svoj premijerni nastup u Močvari u sklopu još jednog uspješnog koncertnog programa pod imenom Valhalla. Već je tada bilo jasno da su u svoju glazbu uložili veliki trud. Ono što smo sinoć čuli i vidjeli bilo je za svaku pohvalu. Sve one malene nesigurnosti koje su se mogle čuti na Valhalli su nestale. Frontman Mislav je ovaj put u potpunosti i bez zadrške pustio glas te se pokazao kao vrlo izražajan pjevač iznimno snažnog vokala koji izvrsno paše uz melodioznost gitara.
Scenski je nastup ponovo bio popraćen dodatnim elementima. Na samom su početku koncerta na pozornici stajale četiri baklje koje su podosta zadimile prostor nakon što su se ugasile. A osim baklji, bilo je tu i topova sa konfetima, ali i glazbenih gostiju. Tako im se i ovaj put pridružio Filip iz Time Decaya te otpjevao duet s Mislavom.

Setlista: Intro | Immortal | At the edge of a dream | In search for light | Eternal flame | Aggregation of all sin | Fight | We shall not be slaves

16_Time_DecaySljedeći su nastupili dečki iz benda Time Decay koji je nedavno proslavio svoj prvi rođendan. U posljednjih je nekoliko mjeseci bend s velikim entuzijazmom krenuo u pohod na domaću scenu. Promjena bubnjara im je i više nego godila jer se od tada osjeti primjetan pomak u kvaliteti njihove glazbe. Česti su gosti zagrebačkih klubova, a nedavno im je pripala čast da postanu prvi metal bend ikada koji je osvojio prvo mjesto u sklopu izlučnih večeri HR Demo kluba. Nažalost nisu uspjeli doći do prvog mjesta i u mjesečnom finalu, ali njihov uspjeh zbog toga ni po čemu nije ništa manji.
Sinoć su nam se predstavili polusatnim programom sastavljenim od autorskih stvari među kojima se našla i obrada bezvremenskog hita Iron MaidenaPowerslave. Filip, pjevač benda, djeluje kao čovjek neiscrpne energije koji se uspješno nosi s ulogom punokrvnog frontmana te tijekom cijelog nastupa održava atmosferu na razini i animira publiku. Komunikacija među članovima benda je tijekom cijelog nastupa usklađena s glazbom, dečki su opušteni, sigurni u svoju glazbu i samim time koncentrirani isključivo na fine detalje live aranžmana kojima će privući fanove.
Bend 23 im je uzvratio gostovanje pa je tako Mislav zapjevao stihove pjesme Phanotom (Invading Venice) kojom je Time Decay zaključio svoj sinoćnji nastup.

Setlista: The Revenant | Powerslave | Kingdoms | Mrs. Madness | Ocean is not silent | Svjetla grada | End of times | Phantom (Invading Venice)

21_ViolateTreći bend večeri, Violate, i na ovom se koncertu pokazuje kao headliner večeri. Njihov orijentalni thrash je raspametio publiku, headbangalo se i pogalo tijekom cijelog njihovog seta. Uigrani su i bez ikakvih poteškoća šire te zarazne dobre vibracije koje odzvanjaju ne samo cijelim Vintageom nego i kvartom koji ga okružuje. Nastup su od početka do kraja odradili tehnički savršeno, pokazali svu puninu kvalitete svojih autorskih stvari, ali su i pokojom obradom odali počast svojim glazbenim uzorima te time dodatno razveselili auditorij.

Setlista: Ancient Legacy | Lack of trust | Expectations | Inspiration | Burn the memory | Sick addiction | Rise | Grinder | Sad but true

34_New_levelA na samom kraju ove epizode Good Vibrationsa nastupio je New Level. Unatoč tome što su prošle godine objavili svoj prvijenac “Ready ‘n’ Loud” i privukli veću pažnju fanova, odlučili su nakon nešto više od sedam godina postojanja ugasiti bend i ovom se prilikom oprostiti od svoje publike.
Kao što se to od njih očekivalo, koncert su odsvirali s ogromnom dozom energije koja se kanalizirala kroz žestoke, masne riffove i oštar, hrapavi vokal Ivana Smuda koji je bez zadihanosti i pokazivanja znakova umora punih sat vremena skakao pozornicom, a za njim nije zaostajo ni basist Aleksandar Radošević. Odsvirali su nam deset energičnih, munjevitih stvari zbog kojih nije manjkalo divljačkih moshpitova.
Bez obzira na manji broj prisutnih u odnosu na prethodni bend, koncert je predano popraćen s velikim zanimanjem. I nakon odsviranog seta tražila se pjesma više pa se bend vratio na pozornicu i odsvirao svoj posljednji bis u karijeri te se još jednom zahvalio vjernoj publici na podršci svih ovih godina.

>>>>>>> GALERIJA FOTOGRAFIJA <<<<<<<

Izvještaj i foto: Martina Šestić | martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *