Loading...
Izvještaji

GOOD VIBRATIONS: INCITER, VIOLATE, TIME DECAY – VIB, 30.03.2016.

GOOD VIBRATIONS: INCITER, VIOLATE, TIME DECAY – VIB, 30.03.2016.

U sklopu prošlotjednog izdanja Good Vibrations programa u Vintageu nastupala su tri odlična zagrebačka metal benda.
Sva tri benda su promovirala novi materijal s naglaskom na novi album Incitera.

16_Time_Decay

Time Decay je zagrebački heavy metal bend nastao iz Moon Flasha prije dvije godine. Sve češće se njihovo ime pojavljuje te su se pokazali kao jako dobar izbor da upotpune ovu večer. Nedavno su izdali svoj prvi album Aeonglass koji su promovirali u Vintageu. Krenuli su sa svirkom u 21:30 i otvorili koncert sa Religijom čelika nakon koje su zaredali pjesme The Revenant, Mrs. Madness i druge s albuma. Za kraj su svirali obradu od Judasa Rock Hard Ride Free koja je jako dobro zvučala, pogotovo vokalne dionice.

21_Violate

Violate su došli predstaviti svoje nove pjesme koje će se naći na drugom albumu. Riječ je o mid-tempo pjesmi Desert Storm sa zanimljivim uvodom i najbržoj do sad Slipped And Fell. Koncert otvaraju nakon orijentalnog intra sa Expectations. Svirali su nekoliko pjesama s prvog albuma, poput Sick Addiction, Rise, Lack Of Trust, naslovne Burn The Memory te su prvi put izveli pjesmu Nesanica. U novim se stvarima vidi da su drugačije u odnosu na prvi album i imaju utjecaja raznih žanrova. Bend je zvučao sigurno i uvježbano, a za to je najbitniji i točan bubnjar koji je koncert odsvirao metronomski i bez greške. Koncert završavaju sa Motörheadovom Damage Case i prepuštaju stage Inciteru.

Inciter je na ovom koncertu promovirao svoj novi album na kojem se nalaze ponovno snimljene demo pjesme napravljene prije Burned Out Cellsa. Album se mogao nabaviti u fizičkom izdanju po promotivnoj cijeni. Mislim da je to album koji su mnogi čekali koji prate Inciter još iz demo dana. Bendu se nedavno na bassu pridružio Dario iz Violatea koji se jako dobro uklopio u bend. Nakon intra sa From Within albuma, penju se na stage i otvaraju koncert sa Blood On Hands nakon koje odmah sviraju Destroyed koju su prije nekoliko dana objavili na YouTubeu. U sat i 20 minuta svirke su odsvirali najbolje pjesme iz 16 godina duge karijere, poput Break These Chains i Defray te obrade Blackened i The Four Horsemen od njihovih uzora – Metallice.
Bilo je zanimljivo čuti nakon toliko godina The Land Of Eruption koja nas je vratila u dane kad se pohodio Krematorij u Močvari. Za kraj su odsvirali Reaching For The End i Inner Voice i dokazali još jednom da su jedan od najboljih domaćih bendova.

Izvještaj: Mihovil Konečni
Photo: Arhiva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *