Loading...
Izvještaji

GOOD VIBRATIONS: AEnima, Pars Petrosa, From Another Mother – Zagreb, VIB, 28.01.2015.

GOOD VIBRATIONS: AEnima, Pars Petrosa, From Another Mother – Zagreb, VIB, 28.01.2015.

Ekipa zadužena za program Good Vibrations, koji je postao neizostavan dio zagrebačke klupske scene, sretno je sletjela u Zagreb nakon uspješnog koncertnog izleta u London gdje se predstavio izvrsni alt rock bend Mahatma iz Velikog Trgovišća, ali i naš DJ radoholičar – DJ Kneža.
Odmora nije bilo jer je trebalo pripremiti i ovotjednu zagrebačku epizodu u kojoj su zvijezde večeri bila tri benda: From Another Mother, Pars Petrosa i AEnima (Tool tribute bend). Trebao im se pridružiti i splitski bend Kundyak Mezhnie, ali zbog bolesti koja dohvatila pjevača, to nažalost nije bilo ostvarivo.

8_From_Another_MotherFrom Another Mother, zagrebački progressive/psycholdelic/stoner rock bend, otvara večer. Ovaj veseli trojac postoji od 2012. godine kada su djelovali pod imenom Flowmaster. Iako su tako mlad bend, imaju veliko koncertno iskustvo te se već mogu pohvaliti brojnim nastupima u popularnim lokalnim rock klubovima.
Zanimljivo mi je gledati tročlane bendove jer uvijek imaju puno prostora na pozornici kojeg nekako moraju popuniti, a ova trojka je to stvarno iskoristila u pravom smislu riječi. Gitarist benda se nestašno razbacivao na sceni potpuno uživljen u glazbu i svoju gitaru.
Bend odiše pozitivom, pršte nekakvom ‘šarenom’ energijom koja baca osmijeh na lica čak i kad sviraju neke malo introspektivne, nostalgične melodije. Dva vokala (gitarist i bubnjar) su jako dobro balansirana, a te vokalne izmjene unose dodatnu dinamiku u nastup. Pohvala ide i na račun basa koji u ovom aranžmanu baš lijepo dolazi do izražaja svojim punim zvukom.
Mogu reći da je From Another Mother, što se mene tiče, u ovoj epizodi Good Vibrationsa odigrao ulogu na zavidnoj razini te visoko postavio ljestvicu za sljedeće bendove.

13_Pars_PetrosaPars Petrosa, samoborski bend koji postoji već dulji niz godina, sljedeći dolazi na binu i polako uvlači publiku u svoj pomalo psihodelični svijet prepun melankoličnih tonova. Ova je trojka dosta statična na pozornici, ali pretjerano razbacivanje za njihov stil nije ni nužno. Više su orijentirani na glazbu koju izvode, nego na samu publiku. Tako su i postavljeni na pozornici: okrenuti jedan prema drugome, dublje na sceni.
Izvrsno su isporučili svu svemirsku atmosferičnost svoje glazbe te bacili posjetitelje u lagani trans.

19_AEnimaVečer zatvara AEnima tribute bend iz Umaga koji ima vrlo nezahvalnu zadaću, a to je svirati glazbu Toola – benda koji ne samo da ima horde vjernih fanova, nego je zahvaljujući osebujnim ličnostima svojih članova i originalnosti svoje glazbe izrastao u jedan zaista kultni sastav.
Set lista se sastojala od tek devet pjesama za koje mogu reći da su dosta dobro odrađene, ali opet, osjeti se nedostatak vježbe da sve sjedne na svoje mjesto. Svirati u tribute bendu je dvosjekli mač, pogotovo kada se radi o tributeu bendovima koji uživaju kultni status. Tu ne smije biti prosječnosti – ili se radi najbolje moguće ili nikako. AEnima je za sada na dobrom putu što dokazuje i brzina kojom se novi bubnjar uklopio jer se bendu pridružio prije samo dva mjeseca.
Dečki su nam obećali vratiti se uvježbaniji i sa širim repertoarom koji će obuhvatiti veći dio diskografije.

Do tada, samo neka vrijedno rade pa će i sam koncert biti onako kako treba – skoro pa savršen (jer savršen je samo Tool 😉 ).

GALERIJA – KLIK

Izvještaj i foto: Martina Šestić, martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *