Loading...
NajaveNovosti

GIBONNI I HUS NA PETOM IZDANJU MAKK-A O SVOJIM STIHOVIMA

GIBONNI I HUS NA PETOM IZDANJU MAKK-A O SVOJIM STIHOVIMA

Peto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK održat će se u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, 23. i 24. studenog. Sudionike ovogodišnje konferencije predvode dvojica autora i glazbenika koji su obilježili protekla desetljeća hrvatske glazbe, rocka, ali i domaće pop kulture.

Uz vlastitu bogatu kantautorsku karijeru, Zlatan Stipišić Gibonni zajednički je nazivnik pjesama kao što su “Sve ću preživit” Tedija Spalata, “Cesarica” Olivera Dragojevića i “Zašto praviš slona od mene” Dina Dvornika.

Na prvom danu MAKK-a, 23. studenog u MSU Zagreb, splitski će kantautor pričati o svojim pjesmama koje je napisao za druge izvođače, o ‘versima, notama i šarenim perlama’ koje su mnogim njegovim kolegama obilježile karijere i učinile našu svakodnevicu ljepšom. U razgovoru s glazbenim kritičarem Hrvojem Horvatom, Gibonni će otkriti inspiraciju iza nekih od svojih najpoznatijih pjesama. Kakav je osjećaj ‘rastajati’ se od svojih pjesama, koliko je autorski rukopis podložan promjenama i koji su praktični savjeti za glazbene autore i kreativce, doznajemo u ekskluzivnom razgovoru samo na MAKK konferenciji, u organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja.

U 42 godine glazbene karijere, Husein Hasanefendić Hus nezaobilazni je sudionik stvaranja hrvatskog rocka i novog vala, a hitovi Parnog Valjka poput “Sve još miriše na nju”, “Jesen u meni” ili “Uhvati ritam”, osigurali su mu mjesto u ‘dvorani slavnih’ hrvatske glazbe i popularne kulture. Tijekom proteklih desetljeća Hus je iz prve ruke i na vlastitoj koži pratio evoluciju glazbene industrije od LP-ja i singlica do streaming servisa i YouTubea, od malih klubova do velikih arena, od skupih studija do jeftinih prijenosnih računala za snimanje glazbe koja mijenjaju pravila igre… O svojim pogledima na autorstvo, glazbeni biznis nekad i sad, budućnosti Parnog Valjka i autorskoj glazbi malih zemalja na digitalnoj europskoj vjetrometini pričat će u velikom makk-ovskom intervjuu, također prvog dana konferencije.

Kao glazbeni gosti konferencije, nastupit će instrumentalni duo Bow Vs Plectrum iza kojih su već veliki nastupi po SAD-u i Kini. Filip Novosel i Tihomir Hojsak će, uz vlastitu skladbu, predstaviti i posebnu suradnju s Gibonnijem.

Uz istaknute glazbenike, na konferenciji će o obrazovanju u kreativnosti i kreativnosti u obrazovanju govoriti Boris Jokić i Nenad Bakić, a detalje o programu i ostalim sudionicima saznajte na službenim stranicama MAKK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *