Loading...
Novosti

‘GARY MOORE: SLUŽBENA BIOGRAFIJA’ AUTORA HARRYJA SHAPIRA IZLAZI U RUJNU

Gary Moore je oduševio je mnoge generacije svojim strastvenim sviranjem gitare, od pokretačkog rocka THIN LIZZY 1970-ih do njegovih istraživanja u kasnijim desetljećima fuzije jazza, heavy metala, hard rocka, blues rocka itd. Cijelo to vrijeme moglo ga se vidjeti na najvećim svjetskim pozornicama, ali pravi Gary Moore uvijek je bio tajnovit, odajući malo toga. Sada, međutim, kroz opsežne i otkrivajuće intervjue s članovima obitelji, prijateljima i kolegama glazbenicima — uključujući Iana Paicea, Sharon Osbourne, Grega Lakea, Glenna Hughesa i članove THIN LIZZY — hvaljeni rock biograf Harry Shapiro može odvesti čitatelje ravno u srce Garyjeva života i karijere.

Unatoč njegovoj ranoj smrti 2011., Moore još uvijek ima legije odanih obožavatelja diljem svijeta koji će biti oduševljeni ovim jedinstvenim uvidom u život gitarističkog genija koji je to radio na svoj način i čija glazba i dalje živi. Počevši s Garyjem kao tinejdžerskim čudom od gitare u ratom razorenoj Irskoj i nastavljajući kroz mnoge uspone i padove više od četrdeset godina u rocku, Shapiro slika intiman portret glazbenika koji je naširoko hvaljen kao jedan od najvećih irskih bluesera svih vremena.

Ovlaštena i napisana uz punu suradnju s njegovom ostavštinom, donosei detaljnu analizu njegovih instrumenata i opreme, “Gary Moore: Službena biografija” (koja bi trebala biti objavljena 27. rujna putem Jawbone Pressa) konačna je biografija posljednjeg velikog gitarističkog junaka.

Moore je uživao u spektakularnoj karijeri s bendovima kao što su SKID ROW, THIN LIZZY i G-FORCE te kao solo izvođač kada se bez napora prebacio s teškog rocka na blues, vodeći svoje obožavatelje odjevene u traper na ono što bi bilo iznimno uspješno putovanje.

Mooreovo gitarističko majstorstvo dovelo ga je do suradnje sa zvijezdama poput B. B. Kinga i Alberta Kinga, Petera Greena, Jacka Brucea i Erica Claptona.

Moore je preminuo u snu 6. veljače 2011., nekoliko sati nakon što se s prijateljicom prijavio u hotel Kempinski s pet zvjezdica u Esteponi na Costa del Sol u Španjolskoj. Navodno je doživio srčani udar izazvan velikom količinom alkohola koju je popio prije nego što je pronađen mrtav u krevetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.