Loading...
IzvještajiNovosti

GALERIJA: Return to Roots na Ferragosto Jamu

GALERIJA: Return to Roots na Ferragosto Jamu

Praoci thrash metala, utemeljitelji kultne brazilske Sepulture, Max i Igor Cavalera nastupili su pred hrvatskom publikom na ovogodišnjem Ferragosto Jam-u koji se održava 1.-5. kolovoza na orahovačkom jezeru.
Kao što i inače popratimo najvažnije festivale u Hrvatskoj i susjednim zemljama – tako smo bili i na prvoj večeri jednog od najboljih domaćih festivala.

Svi oni koji su odrastali krajem 80-ih i početkom 90-ih prošlog stoljeća znaju kakav je utjecaj Sepultura imala na tadašnjoj svjetskoj metal sceni. Iako su 1989. objavili treći studijski album Beneath the Remains, Sepultura status bogova thrash metala kruni albumima Arise (1991.) i albumom Chaos A.D. (1993.). koji je svakako glazbeni klasik. Na albumu Chaos A.D. nalaze se glazbene numere koje se bave anti-ratnom tematikom i političkom propagandom.
Posljednji album u originalnoj postavi benda bio je Roots (1996.) i ovim albumom Sepultura se oprostila od publike. Roots je u svom zvuku imao veću količinu brazilskih tradicionalnih instrumenata, brazilske mitologije, crne magije… svega onoga što Brazil čini mističnim i drevnim.

Iako su male vjerojatnosti da će se Sepultura ponovno okupiti u originalnoj postavi – sretni smo što imamo priliku gledati braću Cavalere koji su nas posjetili na orahovačkom jezeru.

Galeriju fotogarfija možete pogledati >>>OVDJE<<<.

FERRAGOSTO JAM 1.-6. kolovoza
Ferragosto on FB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.