Loading...
Najave

FINSKE METAL LEGENDE DOLAZE 23. OŽUJKA U ZAGREBAČKU TVORNICU KULTURE U SKLOPU SVOJE TURNEJE POVODOM PROSLAVE 20 GODINA GRUPE

FINSKE METAL LEGENDE DOLAZE 23. OŽUJKA U ZAGREBAČKU TVORNICU KULTURE U SKLOPU SVOJE TURNEJE POVODOM PROSLAVE 20 GODINA GRUPE

Finske metal legende Children Of Bodom se nakon deset godina vračaju u Zagreb u sklopu svoje turneje „20 Years Of Dirt & Down“ sa kojom obilježavaju dvadeset godina od svog prvog, ujedno i najbitnijeg albuma „Something Wild“. Koncert će se održati u 23. ožujka u dvorani Tvornica Kulture.

Children Of Bodom su melodic death metal bend iz grada Espoo u Finskoj. Grupu su osnovali 1993. godine vokal, gitarist i vođa grupe Alexi Laiho i bubnjar Jaska Raatikainen. 1997. godine objavljuju svoj prvi album „Something Wild“. Album je prodrmao cijelu metal scenu i dospio na sve top liste, a na finskoj dospio do prvog mjesta gdje se je zadržao čitavih osam tjedana. Album „Something Wild“ je postaigao veliki uspjeh i Children of Bodom su u kratkom roku postali zvijezde, posebno virtuozni gitarist i frontman Alexi Laiho-Wildchild. Drugi album „Hatebreeder“ izašao je 1999. godine Slijedi turneja koja je ukljućila i Japan gdje su potpuno trijumfirali sa svim sold out koncertima što je sve zabilježeno na DVD-u „Tokyo Warhearts – Live In Japan“. 2000. godine Children Of Bodom objavljuju svoj treći, do tada najuspješniji album „Follow The Ripper“ sa kojim postižu zlatni tiraž i uspjevaju dospjet i na američke top liste, pa tako Children Of Bodom ubrzo postaju najveći izvozni finski metal artikl. Jedna od formula uspjeha Children Of Bodom je i ta da su pomiješali više žanrova metala i stvorili novu fuziju metala koju su od njih preuzeli mnogi mladi metal bendovi. Sa time su uspjeli proširiti krug publike i prodrijeti i do publike koja ne sluša isključivo samo metal.

2017. godine Children Of Bodom kreču na turneju na kojoj obilježavaju dvadeset godina od objavljivanja njihovog prvog albuma. Turneju su nazvali „20 Years Down & Dirty“ u sklopu koje če posjetiti i Zagreb nakon jedanaes godina, ( u siječnju 2006. godine su odžali nezaboravan koncert u rasprodanoj dvorani Boogaloo). Koncert će se održati u ćetvrtak 23. ožujka u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Na turneji će pored promoviranja posljednjeg još uvijek aktualnog albuma „I Worship Chaos“, odsvirati presjek karijere.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 150 kn do 15. siječnja, 180 kn od 16. siječnja i 200 kn na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima; u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing & Tatto Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva – 25. U Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A, ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem www.eventim.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *