Loading...
Najave

FIJU BRIJU PREDSTAVLJA NOVI ALBUM IGGY POPA „POST POP DEPRESSION“ U PETAK 1. TRAVNJA U ZAGREBAČKOJ JABUCI

FIJU BRIJU PREDSTAVLJA NOVI ALBUM IGGY POPA „POST POP DEPRESSION“ U PETAK 1. TRAVNJA U ZAGREBAČKOJ JABUCI

Fiju Briju Iggy Pop

U petak 1. travnja glazbena slušaonica Fiju Briju u zagrebačkoj Jabuci predstavlja novi album rock’n’roll legende Iggy Popa „Post Pop Depression“ (Loma Vista/Universal).

Iggy Pop je definitivno jedan od najutjecajnijih rock imena u povjesti modernog rock’n’rolla. Svoju karijeru je započeo u kasnim šezdesetima sa svojim bandom The Stooges sa kojima je promijenio tok rock’n’rolla i doslovno sve okreno naglavačke. Bez The Stoogesa danas ne bi bilo rock’n’rolla kakvog poznajemo, a najveći utjecaj su imali na punk rock koji se pojavio sredinom sedamdesetih i bazirao na The Stooges zvuku, imageu i ludim live nastupima. The Stooges i Iggy Pop su utjecali na večinu kasnijih rock grupa, pa čak i na velikana David Bowiea koji se nakon odgledanog nastupa The Stooges duboko zamislio nad svojim stvaralaštvom i stvorio Ziggy Stardusta, a kasnije postao i veliki prijatelj i suradnik Iggy Popa.

Novi album je Iggy Pop stvorio sa još jednom novijom legendom, Joshuaom Hommeom, gitaristom, pjevačem, autorom, liderom grupe Queens Of The Stone Age koji je ujedno i producirao novi album. Pored Joshuae su na albumu svirali i basist Dean Fertitia, također iz Queens Of The Stone Age i bubnjar Matt Helders iz Arctic Monkeys.
„Post Pop Depression“ je sedamnaesti solo album Iggy Popa i kritičari ga svrstavaju među njegove najbolje radove, rame uz rame sa The Stooges opusom, suradnjom sa Bowiem na albumima „Idiot“, „Lust For Life“ i „Blah, Blah, Blah“, te najprodavanijim Iggyevim albumom „Brick By Brick“. Datum izlaska albuma je 18. ožujak, a prvi singl koji najavljuje album je sjajna „Gardenia“. Iggy je također krenuo na promocijalnu turneju na kojoj ga prate Joshua, Dean i Matt što je sigurno dodatno zanimljivo za fanove Iggya kao i fanove Queen Of The Stone Age.

Na nagradnoj igri će distributer albuma za Hrvatsku Universal Music Hrvatska podijeliti 3 albuma „Post Pop Depression“. Da bi sudjelovali u nagradnoj igri morate uz kupljeno piće na šanku uzet kupon za nagradnu igru i bit prisutni kod izvlaćenja koje će se dogoditi oko pola jedan sat.

Program će početi sa preslušavanjem albuma „Post Pop Depression“, nastaviti se sa presjekom Iggyjevih radova od The Stooges do danas, a nakon toga slijedi klasični Fiju Briju program sa pokojim Iggyjevom pjesmom više nego inaće. Za pultom će se izmjenjivat trojac; Stiv, Sasha The Cult i Tomi Phantasma koji će vrtit „Fiju Briju“ klasike iz devedesetih; The Cult, Janes Addiction, Fugazy, Red Hot Chilly Pepers, Rage Against the Machine, SOAD, Dead Kennedys, Buthole Surfers, Big Black, Revolting Cocks, Nick Cave, Nirvana, The Cramps, Ramones, Beastie Boys, Danzig, Motorhead, Skunk Anansie, Smashing Pumpkins, Alice In Chains, Mudhoney, Ministry, NOFX, Bad Religion, Prodigy, Soundgarden, Faith No More, Let 3, KUD Idijoti, Diciplina Kičme, Partibrejkers, Majke, Gun Club, Mano Negro, Beck, Pixies, Guano Apes, Jesus & Mary Chain, The Sisters Of Mercy, The Clash, Kawasaki 3P, Misfits, AC/DC, Metallica, Sex Pistols,…. i nove snage poput Black Keys, Franz Ferdinand, White Stripes, Queens Of The Stone Age, Killers, Arctic Monkeys, The Subways, Jet,………
Program počinje u 23 sata, a upad je besplatan i happy hour do ponoći, dok će se nakon ponoći ulaz naplaćivati 20 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *