Loading...
Novosti

FENDER MUSIC AWARDS 2013 JURAJ JURLINA & OFF DUTY – ‘NAJBOLJI MLADI ROCK IZVOĐAČ

Juraj JurlinaNakon niza nastupa, nagrada i priznanja koje su ovi mladi Valpovčani osvojili tijekom proteklih nekoliko godina što pojedinačno što skupno, stiže još jedna nagrada možda i najsjajnija od svih dosadašnjih. Juraj Jurlina & Off Duty na ovogodišnjem Fender Music Awardsu, dobili su nagradu za Najboljeg mladog rock izvođača!

Dodjela nagrada održala se u četvrtak, 07.03. u osječkom Old Bridge Pub-u, a nagrade su uručili, između ostalih, gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.

 

Ovo nije prva Fender nagrada koju su dečki osvojili – 2008. godine dobili su nagradu za najperspektivniji bend godine, a nakon toga uspjesi ovog benda, kojemu je prosjek godina samo 20, redali su se jedan za drugim:  nastup na najvećem moto susretu u Europi Mega Bikers sa Uriah Heep-om (2009), 2. mjesto na CMC demo bands (2009), 1. mjesto na međunarodnoj gitarijadi ‘Osijek Zove’ na kojoj je Fran osvojio titulu za najboljeg bubnjara (2009), na međunarodnom gitarističkom natječaju GUITAR MASTER 2010 Petar je osvojio 1. mjesto prema publici, a 3. mjesto prema glasovima stručnog žirija, Dino je dospio u samo finale međunarodnog natječaja BASS MASTER 2010, zatim ulazak u samo finale natječaja za predgrupu Bon Jovija te nastup na In Music festivalu koji su osvojili prema glasovima publike.

 

Najnovija nagrada nadovezuje se na izlazak njihovog prvijenca Neki drugi svijet koji je objavljen krajem prošle godine, a donosi nam ukupno 11 pjesama koje uključuju objavljene singlove ‘Stare staze’, ‘Dva oblaka’ i trenutno aktualni ‘Dosta je!’. Juraj Jurlina autor je glazbe i stihova, a na nekoliko pjesama koautorstvo potpisuje i gitarist Petar Štrok, dok je cijeli bend zaslužan za aranžmane. Producenti koji su sa dečkima radili na njihovom prvijencu su Ivan Škunca, Ivan Mihaljević i Goran Đurković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *