Loading...
NajaveNovosti

FEMALE FRONTED NIGHT U SAXU 24.1.!

FEMALE FRONTED NIGHT U SAXU 24.1.!

mechanicalgodcreationkoncertplakat24. siječnja zagrebački SAX u Palmotićevoj će biti domaćin ovog događaja. Nastupaju:
MECHANICAL GOD CREATION (technical death metal – Italija)
AGHARTI (melodic gothic metal – Hrvatska)
ANGELSEED (symphonic/power/thrash metal – Hrvatska)
CORE OF CREATION (symphonic metal – Hrvatska)

Koncert počinje u 21h, a cijena karte je 20 kuna.

MECHANICAL GOD CREATION (technical death metal – ITALY)
Band je počeo s radom u 2006. Izvornu postavu benda čine Lucy i Simo (gitara / vokal) i njih dvoje su odlučili formirati death metal bend. Simo angažira Jambra za bubnjeve, Runza se pridružuje kao drugi gitarist dok Andrea preuzima bas gitaru. Bend ulazi u Larsen Forge Recording Studios u Milanu ožujka 2007 kako bi snimili svoj prvi demo pod nazivom “… And the Battle becomes War ” koji sadrži 3 pjesme i instrumentalni uvod. Demo je izdan u svibnju 2007. godine s pozitivnim kitikama u časopisima i webzinima u kako Italiji, takao i Europi. U lipnju 2007. godine, bend nastupa na drugoj pozornici Gods of Metal, gdje sviraju sa poznatim kao što su Ozzy Osbourne, Korn i Megadeth. U 2008. godini, bend počinje svirati uživo u Italiji, Austriji i na festivalu Metalcamp u Tolminu, Slovenija, gdje sviraju s grupama kao što su Meshuggah, Iced Earth, Behemoth … U srpnju 2008. bend započinje snimanje svog prvog album i u isto vrijeme, potpisuje ugovor s Carlom Bellotti.
Cell XII pronalazi svoj konačni oblik u jesen 2009. kada su uobličili devet pjesama u čistu agresiju , a postava banda je imala i nekoliko promjena: Jambra, Runza i Simo odlučili su napustiti projekt iz osobnih razloga i MGC bio zauzet u potrazi za novim članovima. Traženje je rezultiralo dolaskom: Ale, Manuel i Davida koji su se pridružili bendu i drugi album “Artifact Of Annihilation”  je snimljen u Math Lab i Alpha Omega studiju, a miksanje i mastering je napravljen u Kanadi. Nakon napornog puta i nekoliko problema unutar benda, Lucy je odlučila potpuno reformirati bend, a svoju strastvenu inspiraciju kanalizirati kroz nove glazbenike. Tako dolaze Fra i Mirko na gitarama, Dave na basu i Carlo kao bubnjar. Trenutno su zauzeti piasnjem novih stvari, a u svibnju su svirali kao predgrupa Behemothu u Sant Petersburgu.
 
AGHARTI (melodic gothic metal – CROATIA)
Agharti je nastao u proljeće 2009. godine okupljanjem današnje postave. Kao posljedica različitih muzičkih utjecaja na članove, od grungea i rocka pa do metala, Agharti ima zvuk koji spaja više žanrova te ga nije lako klasificirati. Za skladanje su odgovorni Alen, Tina i Iva, za aranžman svi članovi, a za tekstove Tina i Iva.
U proljeće 2010 Agharti predstavlja svoj prvi demo album ‘…thoughts of a sleepless night…’ koji se sastoji od 12 pjesama, od kojih se neke još uvijek mogu čuti live. U svibnju 2010 osvojili su prvu nagradu na demo natječaju i tako ‘zaradili’ snimanje singla u studiju. U ožujku 2011 svirali su kao predgrupa nizozemskom symphonic metal bendu Epica te su dobili mnogo pozitivnih reakcija od strane kritičara. U listopadu 2011 osvajaju prvo mjesto na O’Rock demo natječaju, a mjesec dana kasnije izlazi njihov prvi studijski singl pod nazivom ‘Away from here’ na kojem su predstavljene tri nove pjesme: Away from here, Lost, The end of your domination. Od važnijih koncerata na kojima su nastupili treba spomenuti i Metal Camp 2010 u Sloveniji i Metalfest 2012 u Hrvatskoj.
Na ljeto 2012 potpisuju s talijanskom diskografskom kućom Wormholedeath records, a listopad provode u Italiji snimajući svoj prvi studijski album pod nazivom CHANGE, koji se sastoji od 13 pjesama.
 
ANGELSEED (symphonic/power/thrash metal – Croatia)
Sve je počelo kao glazbeni projekt vođen idejama Damira Marijana Marasa, Siniše Antunovića i Jurice Baljaka, da stvaraju muziku, thrash osnove, ali  koja kombinira i druge sub-stilove. Odabirom vokalistice Ivane Anić Lare, sve poprima konkretniji oblik, a pjesme su sve zahtjevnijih aranžmana. Sa Jurajem Birinom, gitaristom i klavijaturistom Juricom Bažantom, formira se band, koji čini šestoro darovitih muzičara, od akademski obrazovanih, voditelja mizičkih radionica do glazbenika sa višegodišnjim iskustvom i znanjima produkcije.
Zajedničkom odlukom nazvati će se – AngelSeed.
Muzika koju stvaraju, i u  koju svaki član banda dodaje svoju osobnu viziju, ima elemente powera, gotha, thrasha i sympho rocka, a nadopunjuje se klasičnim i folk dionicama.
Tekstovi pjesama ocrtavaju razmišljanja prema životu i smrti, ljubavi, idolima, željama, savjesti, ali i slabostima pojedinca. Pojedinačna tema svake pjesme, kroz fantastične likove u svjetovima iz paralelnih dimenzija, spaja se u jedinstvenu priču, koja će pomoći stvoriti vlastitu stvarnost u okvirima mašte slušatelja.
AngelSeed, ohrabreni odličnim prihvaćanjem publike na nastupima i vrlo pozitivnim osvrtima u medijima, donose odluku, da materijal za album, snime u inozemstvu, kako bi se približili svjetskim standardima kvalitete zvuka i produkcije.
16 pjesama snimaju u The Sweetspot studiju kod švedskog producenta Rickarda Bengssona.
Složenost produkcije, ali i financijski problemi, odužili su proces finaliziranja materijala. No, AngelSeed ipak stavlja na raspolaganje fanovima raritetnu količinu promo CDa i promovira svoje pjesme na Eastern Europe Tour koncertima u 12 gradova Srbije, Bugarske, Rumunjske, Mađarske i Slovačke.
Nedavno su završeni finalni miks i master, koje je radio poznati producent Jens Bogren u Fascination Street Studiu u Švedskoj, te se uskoro očekuje novi, zanimljiv album.
 
CORE OF CREATION
Core of Creation je symphonic metal bend nastao 2012. godine. Iste godine je snimljen i prvi demo na kojemu su bile 3 pjesme od kojih se jedna i danas izvodi uživo. 2013. došlo je do promjene postave, a zajedno s njom i do promjene stila. Trenutna postava su Viktorija Mutak, Matija Čić, Josip Jaklin, Jurij Pilipović i Petar Škvorc. Glazba se odlikuje žestokim zvukom s bogatim orkestracijama, ženskim vodećim vokalima i elementima black metala. Bend trenutno radi na dovršavanju materijala za studijski album.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *