Loading...
NajaveNovosti

ENFANT TERRIBLE – NICK OLIVERI – ‘DEATH ACOUSTIC’ – VINTAGE INDUSTRIAL, ČETVRTAK 30. SRPANJ

ENFANT TERRIBLE  – NICK OLIVERI  – ‘DEATH ACOUSTIC’ – VINTAGE INDUSTRIAL, ČETVRTAK 30. SRPANJ

NickOliveri-VIB

Facebook   Last.fm   Google+    Instagram  YouTube

“Full-time raw, godless punk-rock” – SPIN

“Oliveri is a Bon Scott-style better who’s fond of screeching about being heartbroken” – STUFF

“The devil bearded human hurricane cranks out a set that borders on psychotic” –KERRANG

“Deranged and debauched Nick Oliveri may be, but on the strength of this thrashy performance, you’d be a fool to write him off completely.” -KERRANG

“So raw that it almost bleeds” -ROCK SOUND

Enfant terrible rock ‘n’r roll biznisa, basist, prateći vokal i koautor na dva najjača albumaQueens Of the Stone Agea ‘Rated R’ i ‘Songs fot the Deaf’, originalni član kultnog stoner rock benda Kyuss, dio nekadašnje postave shock-punkera The Dwarves i frontmen svog side-projekta Mondo Generator  – nemiran i zadivljujuć Nick Oliveri, napokon, 30. srpnja dolazi u Zagreb. Klub domaćin bit će Vintage Industrial u kojem ćeNick koncertno predstaviti  solo album ‘Death Acoustic’

Nick Oliveri, čiji su koncerti između ostalog poznati i po ‘potpuno sam gol’ performansima, rođen je 1971. godine u Los Angelesu. Kiss, Black Sabbath, Ramones, Van Halen i Rush bili su početna stanica utjecaja njegovog glazbenog putovanja. Karijeru je započeo u bendu Katzenjammer 1987. godine okružen pajdašima čija će imena kasnije glasno odzvanajti u svijetu stoner rockaJosh Homme, John Garcia,  Brant Bjork i Chris Cockrell. Nakon nepune dvije godine Oliveri napušta bend da bi mu se kasnije kada je preimenovan u Kyuss ponovno pridružio i snimio dva albuma ‘Wretch’ i ‘Blues for the Red Sun’.

Iako mu je karijera najjače obilježena kao članu Queen of the Stone Agea, Nick Oliveri je u solo vodama značajan pečat ostavio kroz brojna gostovanja na albumima i turnejama svojih cijenjenih kolega i prijatelja među koje ubrajamo Marka Lanegana, Turbonegro, Motorhead, Slasha, Winnebago Deal, Masters of Reality…. Njegov rad upisan je i na‘The Desert Sessions Vol. 4 i Vol. 6′, seriju od ukupno 10 kompilacija koju je 1997. godine pokrenuo Josh Homme i koja je okupile radove izvođača poput  PJ Harvey, Marka Lanegana, Bena ShepardaBranta Bjorka i mnogih, mnogih drugih koji predstavljaju takozvanu Palm Desert scenu. 

Nakon razlaza s QOTSA 2002. godine koji su za razliku od Kyussa eksplodirali u komercijalnom smislu, Oliveri je na razne načine nastavio uspješno plivat u solo vodama;  jedan od tih zamaha je i ‘Death Acoustic’, solo album na kojem se uglavnom nalaze obrade pjesama bendova čiji je član i sam bio ili bendova koje poštuje i čiji je rad utjecao na njegov, The Misfits, GG Alling i Raw Power. 

Nakon koncerata D.O.A. 9. srpnja i The Exploiteda 13. srpnja, nismo mogli zamisliti bolje zatvaranje koncertne sezone 2014./2015. godine s Nickom Oliverijem 30. srpnja.

Ulaznice za koncert Nicka Oliverija uskoro će se pojaviti u pretprodaji po cijeni od 50 kn u Dirty Old shopu. Na dan koncerta, cijena ulaznica iznosit će 70 kn. Ulaznice će se moći nabaviti u Dirty Old shopu (Tratinska 18). Više informacija o ulaznicama uskoro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *