Loading...
Novosti

EDDIE IZZARD IZAZVAO SALVE SMIJEHA U LISINSKOME, OSIJEK PRIPREMI SE!

eddie izzard3Lisinski sinoć nije bio dovoljno velik za sve koji su željeli uživati u vrhunskoj komediji! EDDIE IZZARD, britanska zvijezda stand-up komedije oduševio je publiku.
Uvod u večer za pamćenje pripremio je slovenski stand-up komičar Tin Vodopivec koji je desetak minuta zabavljao publiku. Komunicirajući na dobrom hrvatskom jeziku, sa šarmantnim prizvukom slovenskog, lijepo nas je uputio u dobrosusjedske odnose i pritom zagrijao publiku za zvijezdu večeri.
Onda je izašao on – genijalac, jedan od najsmješnijih ljudi stand-upa – Eddie Izzard! Nastavljajući se na priču o poznavanju stranih jezika, razumijevanju i komunikaciji Eddie je vrlo brzo osvojio simpatije svih. Šalom a o Wembleyju i taksistu Eddie nam je približio i svoj privatni život koji je u zadnje vrijeme ispunjen putovanjima i nastupima na turneji „Force Majeure“. I onda eto jedne simpatične scene. Eddie se prisjetio grupice Zagrepčana koju je upoznao prilikom svog nastupa u Amsterdamu, a tada iznenađenje – četiri para ruku maše iz prvih redova, dajući do znanja da su ponovo s Eddiejem. U tom trenutku Eddijev izraz lica govorio je tisuću jezika!
Zanimljivo je bilo gledati publiku u dobi između 20 i 30 godina kako pozorno prati svaku riječ i smije su univerzalno razumljivim šalama. Saznali smo tako zašto Eddie misli da Boga nema, ali bilo je tu šala na svačiji račun – od poznavanja stranih jezika, čitanja hijeroglifa, o Robinu Hoodu, kraljevima, prinošenju ljudskih žrtvi Bogovima, starim Grcima, oblacima dima, djevičanstvu… Smiješna strana povijesti upotpunjena je i modernim filmskim naslovima. Najveće salve smijeha izazvale su šale o matematici i „Gospodaru prstenova“, dok ni čudovište Kraken iz „Borbe titana“ ili film „Omen“ nisu pošteđeni smiješnih komentara.
Smijeh, smijeh i samo smijeh cijelu su se večer orili u prepunom Lisinskom i to je slika koja će pratiti Eddiejev prvi nastup u Zagrebu. Sljedeći Eddiejev nastup je sutra (utorak, 26.03.) u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu. Tim nastupom završit će Eddiejeva turneja po Hrvatskoj, a do neke nove prilike da ovog majstora gledamo na djelu – ostat će nam tek nekoliko probranih skečeva na Youtubeu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *