Loading...
Recenzije

EAGLES OF DEATH METAL – ZIPPER DOWN

EAGLES OF DEATH METAL – ZIPPER DOWN

EODM

Datum izlaska: 02.10.2015.
Izdavač: Universal Music
Ocjena: 4/5

Eagles Of Death Metal upravo su se vratili s novim studijskim albumom. Garage rock vratio se u punom sjaju utegnut u kožne hlače pred punom pepeljarom.

„Zipper Down“ bendov je prvi album u sedam godina i dosljedno nastavlja kročiti stazom koju su EODM utrli oslanjajući na nasljeđe Chucka Berryja i Elvisa Presleya te Ramonesa i Rolling Stonesa što znači samo jedno – beskompromisnu energiju okupanu znojem koja pršti čistim rock’n’rollom. Istovremeno, „Zipper Down“ čini korak dalje na EODM putu donoseći snažniji i čvršći zvuk gitare od onog na koji smo navikli dok su bubnjevi naglašeniji, čvršći i glasniji. Ipak, EODM još uvijek stvaraju sofisticirane instrumentalizacije ovaj put uz dodatak na koji ćete svakako obratiti pažnju – back vokale Hughesove zaručnice, porn zvijezde Tuesday Cross. Dakle, Josh Homme i Jesse Hughes vratili su se odjeveni u kožu, nabrijani i spremni razvaliti rock’n’rollom! Rezultat su istinsko uživanje u čistim riffovima, buđenje iluzije te umjetnički napredak i isustvo koje su ovi izvanredni glazbenici stekli tijekom godina karijere. Sve to ovaj album čini – fantastičnim.

U svom klasičnom Eagles Of Death Metal stilu, album otvara živahna „Complexity“ koja se vrlo pitko pretače u prvi singl s albuma, „Silverlake (K.S.O.F.M.)“, pjesmu koja ismijava hipstersku meku, Los Angeles. Nisu EODM zaboravili ni na dašak romantike pa je tako na albumu „I Love You All the Time“, a pravu rock ravnotežu donosi funky zvuk pjesme „Oh Girl“. Još funk zvuka pretače se u „Got the Power“ dok rock’n’roll vrhunac album dostiže u „Skin Tight Boogie“ i „The Deuce“. Ovdje je i obrada Duran Duranove „Save A Prayer“ koja zvuči iznenađujuće dobro osvježena garage rockom.

Nakon 11 pjesama jasno je da vrijeme nije naštetilo rock’n’roll šepurenju Jessa Hughesa i Josha Hommea. Eagles Of Death Metal rock mašina još je jednom spremna pregaziti odlično doziranom rock vedrinom.

Popis pjesama:

 1. Complexity
 2. Silverlake (K.S.O.F.M.)
 3. Got a Woman
 4. I Love You All The Time
 5. Oh Girl
 6. Got the Power
 7. Skin-Tight Boogie
 8. Got a Woman (slight return)
 9. The Deuce
 10. Save a Prayer (Duran Duran cover)
 11. The Reverend

Recenzija: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *