Loading...
Recenzije

DEATH ANGEL – The Evil Divide

DEATH ANGEL – The Evil Divide

Datum izlaska: 27. 5. 2016.
Izdavač: Nuclear Blast
Žanr: thrash metal
Ocjena: 4.5/5

deathangeltheevildividenew

Na thrash metal sceni još je nekolicina bendova koji više od tri desetljeća sviraju svoje i unatoč trendovima na sceni, idu korak dalje svakim novim albumom. Toj nekolicini pripada i Bay Area kvintet Death Angel. Nakon posljednja dva vrlo uspješna albuma „Relentless Retribution“ (2010.) i „The Dream Calls For Blood“ (2013.), duh thrash metala 80-ih ponovno je oživljen na posljednjem „The Evil Divide“. Death Angel nije potrebno posebno predstavljati.

Pjevač Mark Osegueda i gitarist Rob Cavestany jedini su originalni članovi klasične postave, a drugi gitarist Ted Aguilar, basist Damien Sisson i bubnjar Will Carroll s njima tvore ozbiljnu ekipu koja je 100 % konzistentna kada je u pitanju prava thrash svirka. Bend sam intervjuirala i više puta vidjela uživo pa nisam ni sumnjala u kvalitetu zadnjeg izdanja. Recenziju možemo odmah započeti in medias res. Bičevanje bubnjića zadesit će vas već s prvom „The Moth“ i takav tempo se održao tijekom cijelog albuma.

Rifovi na „The Cause For Alarm“ vehementni su i da se zaključiti da je bend još uvijek snažan, ali s vrlo zrelim prrstupom. Mark Osegueda nije napadan sa svojim vokalima, kada silovito glasom slijedi odličnu gitarsku izvedbu. Visoki registri su prigodni, a dikcija je element koji još više doprinosi jačini pjesama.„Lost“ je pjesma na kojoj će se ovo što sam napisala i potvrditi. Harmonična je to skladba koja će vam se sigurno uvući pod kožu i odiše drugačijom energijom od svih ostalih pjesama na albumu. Melodija glasa ostat će vam u uhu i raspon glasa je doista respektabilan. „Father Of Lies“ meni je uz „Lost“ najdraža. Žestina ublažena melodioznošću, koju posvjedočuju akustične i električne harmonične gitarske melodije pokazuje koliko je bend vješt u skladanju, a ni „Hell To Pay“ neće ostaviti mjesta nekim pojedincima za prigovaranje. „It Can’t Be This“ vrlo je lako pamtljiva zbog refrena i pobunjeničkih i negirajućih Markovih recitiranja. „The Electric Cell“ posjeduje ekstremne i brze thrash rifove, ali i progresivni karakter; ima čak psihodeličan prizvuk i folk chantove koji su uvod u jedan od najboljih gitarskih soloa na albumu. „Let The Pieces Fall“ također je vrijedna izdvajanja jer se tempo ubrzava, pa onda usporava prilikom sjajnog gitarskog performansa koji je poduprt izdržljivom i visokom vokalnom izvedbom.

Da ne duljim, čast njihovim kolegama u Exodusu, Slayeru, Megadethu pa i u Metallici, s kojima bend čak i prijateljuje s vremena na vrijeme, ali Death Angel još uvijek svojim vjernim fanovima svaki put podare, uz tehničku preciznost, jasnu potvrdu sposobnosti muziciranja i balansiranja svih instrumenata i naposljetku, pravu ideju kako iskren thrash metal treba zvučati. To ne tvrdim zato što mi je to jedan od najdražih thrash metal bendova uz Testament, nego zato što se sa svakim novim albumom to potvrđuje kao činjenica. Na kraju, ako ste se zaželjeli autentičnog, moćnog i oživljenog thrash metala bez prevelike pompe i popratnih sadržaja, ovo je album s kojim nećete pogriješiti. „The Evil Divide“ mora imati mjesto u vašoj kolekciji kao metal fana.

„The Evil Divide“ popis pjesama:

  1. The Moth
  2. Cause for Alarm
  3. Lost
  4. Father of Lies
  5. Hell to Pay
  6. It Can’t Be This
  7. Hatred United / United Hate
  8. Breakaway
  9. The electric cell
  10. Let the pieces fall

Recenzija: Buna Bernarda Juretić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *