Loading...
NajaveNovosti

DAVID GILMOUR SURAĐIVAO SA ZATVORSKIM ZBOROM NA „RATTLE THAT LOCK“

DAVID GILMOUR SURAĐIVAO SA ZATVORSKIM ZBOROM NA „RATTLE THAT LOCK“

david gilmour

Iako je David Gilmour pozvao Davida Crosbyja i Grahama Nasha kako bi pridoniijeli harmonijama na njegovom nadolazećem solo albumu „Rattle That Lock“ po pitanju pozadinskih vokala na albumu i naslovnoj pjesmi krenuo je u drugom smjeru. Nekadašnji Pink Floyd gitarist unajmio je Liberty Choir čiji članovi su zatvorenici londonskog zatvora Wandsworth.

Gilmour, čiji album izlazi 18. rujna, saznao je za Libery Choir kad je njegov sin Charlie bio osuđen na četiri mjeseca u Wandsorthu nakon presude za nasilno ponašanje tijekom studentskih prosvjeda. Gilmour je rekao da im je vrijeme koje je njegov sin proveo iza rešetaka dalo priliku „vidjeti kako je sustav funkcionirao, i mnogo je toga pogrešnog u sustavu, no i mnogo je drugih inicijativa koje ljudi uzimaju u svoje ruke mimo zatvora i za zatvorenike. Ova, sa dvostrukom stvari unutar zatvora kao i izvan njega je drugačiji korak za koji mislimo da je jako dobar.“

The Liberty Choir kojeg čine i članovi South London Choir svoje probe održavaju unutar zatvora. Gilmour kaže da je u razgovoru sa članovima zbora saznao da im to pomaže.

David Gilmour u sklopu turneje kojom će podržati svoj novi studijski album stiže u pulsku Arenu 12. srpnja. Ulaznice za koncert rasprodane su u samo nekoliko dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *