DAVID BRYAN IZ BON JOVIJA DONIRAO VELIKI STEINWAY KLAVIR AMERIČKOM STATE DEPARTMENTU

Zanimljiva novost nam dolazi iz kampa Bon Jovi – klavijaturist David Bryan je donirao veliki Steinway grand klavir kolekciji američkog State Departmenta, koji će naći svoje mjesto u dvorani Benjamin Franklin u zgradi ove institucije u glavnom gradu SAD-a, Washingtonu.

Bryan je izjavio: „U vremenima radosti i tuge, ljubavi i mržnje, mira i nemira, glazba je uvijek bila važan ventil za izražavanje naših osjećaja individualno i kao nacija. Kao ponosan američki glazbenik, moja je velika čast da dam ovaj dar State Departmentu. Nadam se da će donijeti godine predivne glazbe ovim veličanstvenim dvoranama.“

Na plaketi koja se nalazi na klaviru stoji: „u bezvremenskom slavlju glazbe koja nas udružuje, a ne rastavlja.“

Bryan je bio prisutan na prijemu u povodu predstavljanja, zajedno sa američkom državnom tajnicom Hillary Rodham Clinton. Prijem je također obilježen nastupom trupe koja izvodi ‘Memphis’ na Broadwayu. Ovaj mjuzikl je nedavno osvojio četiri Tony nagrade, uključujući onu za Najbolju Izvornu Glazbu, za koju su bili odgovorni Bryan i Joe DiPietro, dok je Bryan također primio brojne druge nagrade u istom polju svog rada.

Foto: BonJovi.com/Bruce Glikas

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*

U skladu s propisima EU koristimo kolačiće (cookies). / We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok