Loading...
Novosti

DAVID BOWIE PRIJE SMRTI ISPLANIRAO ‘DUGU LISTU NEPLANSKIH GLAZBENIH IZDANJA’

DAVID BOWIE PRIJE SMRTI ISPLANIRAO ‘DUGU LISTU NEPLANSKIH GLAZBENIH IZDANJA’

David Bowie 2015

David Bowie je pripremio nekoliko glazbenih izdanja koja će biti objavljena u godinama nakon njegove smrti, izvještavaju strani mediji.

Newsweek piše kako su izdanja „podijeljena po razdobljima“ i izaći će narednih godina, prvo 2017. Neće „nužno izaći kronološkim redom“, navode. Nije poznato ni hoće li nova izdanja donijeti novu glazbu koju je snimio Bowie, no prema riječima Tonyja Viscontija, dugogodišnjeg Bowievog producenta, Bowie je snimio demo za par pet pjesama koje je pripremao za novi album. Newsweekov izvor kaže: „Bowie je bio jedan od onih umjetnika koji su bili jako uključeni i voljeli su kontrolirati što je objavljeno iz groba.“

Izaći će i album za ‘Lazarus’, Bowiev broadwayski mjuzikl koji je premijeru imao u prosnicu, a u njemu glume Cristin Milioti i Michael C Hall.

Od vijesti o Bowievoj smrti prodaja njegove glazbe je u SAD-u porasla za 5000%. Zadržao se na broju 1 UK Album Chart-a drugi tjedan za redom sa svojim posljednjim albumom „Blackstar“ koji je izašao 08. siječnja, dva dana prije njegove smrti.
Kompilacijski album „Best Of Bowie“ je na broju 3, best-of iz 2014. „Nothing Has Changed“ je na broju 6 dok su „Hunky Dory“, „The Rise And Fall Of Ziggy Stardust“, „Aladdin Sane“, „The Next Day“, „Low“ i „Let’s Dance“ u top 40.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *