Loading...
Novosti

DAVID BOWIE DOBIO SAVJEŽĐE NAZVANO PO NJEMU

DAVID BOWIE DOBIO SAVJEŽĐE NAZVANO PO NJEMU

David Bowie stars

Zvijezde danas izgledaju mnogo drugačije. Radio postaja u Belgiji udružila se s astronomima kako bi odala počast Davidu Bowieu na način da se obilježi „Starman“. Registrirali su uzorak od sedam zvijezdi koje podsjećaju na manju koja krasi Bowievo lice na omotu „Aladdin Sane“ iz 1973. Slučajno, zavježđe se nalazi u blizini Marsa.

DDB Brussels izvještaja kako je Studio Brussel kontaktirao MIRA Public Observatory u Grimbergenu, predgrađu glavnog belgijskog grada, kako bi pronašli način za odavanje počasti Bowieu koji je preminuo 10. siječnj nakon 18-mjesečne borbe s rakom jetre.

„Nije bilo jednostavno pronaći prikladne zvijezde“, rekao je Philippe Mollet iz MIRA. „Studio Brussels pitao je za pronalazak jedinstvnog mjesta za Bowiea u galaksiji. Referirajući se na njegove različite albume, odabrali smo sedam zvijezda, Sigma Librae, Spica, Alopha Virginis, Zeta Centauri, SAA 204 132 i Beta Sigma Octanis Trianguli Australis – u blizini Marsa. Sazvježđe je kopija kultne Bowieve munje i snimljena je točno u vrijeme njegove smrti.“

Observatorij je kreirao i web stranicu Stardust for Bowie. Mole fanove da kliknu u slobodan prostor unutar Google Sky prezentacije sazvježđa i upišu svoju omiljenu Bowie pjesmu. Marker smješten unutar sazvježđa pomoći se sazvježđu u sjaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *