Loading...
NajaveNovosti

DARK SIDE PARTY – SIOUXIE AND THE BANSHEES – U PETAK, 13.03. U JABUCI

DARK SIDE PARTY – SIOUXIE AND THE BANSHEES – U PETAK, 13.03. U JABUCI

darkside-siouxie

NOVI DARK SIDE PARTY U PETAK 13. OŽUJKA U ZAGREBAČKOJ JABUCI POSVEČEN LEGENDARNIM SIOUXSIE & THE BANSHEES POVODOM NOVOG BEST OF ALBUMA I REIZADANJA POSLJEDNJA ČETIRI ALBUMA

U petak 13. ožujka  će se u zagrebačkom klubu Jabuka održati večer posvećena legendama punka, post punka i dark rocka, Siouxsie & The Banshees. Povod je objavljivanje novog „best of“ albuma „Spelbound – The Collection“ čiju su listu pjesama izabrali sami, pjevačica Siouxsie Sioux i basist Steven Severin i masterizirana reizdanja četiri posljednja albuma . ‘Through The Looking Glass’, ‘Peepshow’, ‘Superstition’ i ‘The Rapture’ na kojima se nalaze do sada neobjavlejne bonus pjesma a, svi albumi imaju redizajnirane omote, sve u izdanju Universal Records.

Siouxsie & The Banshees su nastali u prvom valu punk rocka družeći i svirajući sa Sex Pistols, The Damned, The Vibrators, Generation X,… i drugim herojima punk rocka. U prvoj postavi Siouxsie & The Banshees je bubjeve svirao legendarni Sid Vicious sa kojim su Siouxsie nastupili na najbitnijem punk festivalu u londonskom 100 clubu 1976. godine kada su svirali i Sex Pistols. Siouxsie Sioux se je od samih početaka družila sa članovima Sex Pistolsa i u to vrijeme bila ikona londonske punk scene zbog svog provokativnog sado mazo stileinga oblačivši se u boutiqueu „Sex“ legendarnog managera Sex Pistolsa Malcolm Mclarena i danas poznate dizjnerice Vivian Weestwood. Siouxsie su od samog početka kotirali visoko na glazbenoj sceni jer je Siouxsie pored svog ekstremnog imagea donjela i specifičan način pjevanja, dok je sama glazba od samog početka bila više od tipičnih za punk, tri akorda. Početkom osamdesetih punk dolazi u fazu krize, a Siouxsie se okreću u novom pravcu i zajedno sa Joy Division, The Cure i Bauhaus stvarju novu scenu koja se prvo nazivala dark, a kasnije gothic rock. U to boba u bend dolazi još jedna legenda, ovoga puta dark scene, Robert Smith iz The Cure. No, bez obzira na promjenu stila Siouxsie tokom čitave karijere zadržavaju svoj jedinstven i prepoznatlkiv stil ne odrčući se svojih punk korjena.

Novi kompilacijski album „Spelbound – The Collection“ je poseban po tome što su pjesme izabrane od strane Siouxsie Sioux i Steven Severina pa je odabir nešto drugačiji od dosadašnjih „best of“ kompilacija i prikazuje pravo lice benda. Tako se na albumu, pored nezaobilaznih hitova poput „Cities In Dust“, „Passenger“, „Kiss Them Form Me“, nalaze i neke pjesme koje su na dosadašnjim „best of“ albumima bile zapostavljene, a po mišljenju Siouxsie i Stevea su među njihovim boljim pjesmama.  Pored objavljivanja „best of“ albuma se Universal Records odlučio objavit i posljedna četiri albuma i to u masteriranim izdanjima sa do sada neobjavljenim bonus pjesamama i redizajniranim omotima. I to sve zbog ponovno velikog interesa za Siouxsie & The Banshees iako je od objavljivanja posljednjeg albuma „Repture“ prošlo već dvadeset godina.

Siouxsie & The Banshees su na reperoaru set liste u Jabuci još od prvog „Dark Dance“ partija 1983. i do dan danas ostali jedni od miljenika Jabučarske publike iako se od tada do danas izmijenilo nekoliko generacija.
Program u Jabuci počinje u 23 sata sa preslušavanjem „Spelbound – The Collection“ a nakon toga slijedi audio video presjek radova Siouxsie & the Banshees koji će trajati do 01 sat kada slijedi izvlačenje nagrada. Universal Rcords će vam na nagradnoj igri podijeliti 2 albuma „Spelbound – The Collection“ i po jedan od ‘Through The Looking Glass’, ‘Peepshow’, ‘Superstition’ i ‘The Rapture’. Za sudjelovanje u nagradnoj igri je potrebno uzeti i sačuvati kupione koji će se dobivati na šanku uz kupljeno piće do ponoći te uz kupljenu ulaznicu nakon ponoći. Zatim slijedi Dark Side party by Tomi Phantasma gdje će se vrtit bendovi poput The Cure, Bauhaus, Joy Division,  The Cult, Sisters Of Mercy, The Damned, Pixies, The Smiths, Jesus & The Mary Chain, Violent Femmes, Nick Cave, Love & Rockets, Peter Murphy, Clan Of Xymox, Cassandra Complex, Virgin Prunes, Gene Loves Jezebel, Heroes Del Silecio, Christian Death, Mizar, Gary Numan, Iggy Pop, David Bowie, Lene Lovich, The Cramps, The Stranglers, Ramones, Misfits, Dead Kennedys, Echo & The Bunnymen, Killing Joke, EKV, Talking Heads, Swans, DAF, Cabaret Voltaire, Nitzer Ebb, Die Krupps, Borghesia, Laibach, Simple Minds, Ultravox, Depeche Mode, Soft Cell, Human League, Flock Of Seagulls, Camouflague, London After Midnight, Marilyn Manson, Diva Destruction,  Editors, Placebo, …..

Pošto su osamdesete opet „in“, a Jabuka nikada nije ni izašla iz osamdesetih, dođite u Jabuku i vratite se u prave osamdesete u kojima se nalazi cijeli spektar boja, a ne samo crna i bijela.
Upad free i happy hour od 23 do ponoći, a nakon ponoći upad 20 kn i normalene cijene pića.
Dobrodošli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *