Loading...
NajaveNovosti

DARK SIDE – MORRISEY WARM UP 18.09.2015. U KLUBU JABUKA

DARK SIDE – MORRISEY WARM UP 18.09.2015. U KLUBU JABUKA

NOVI DARK SIDE PARTY U PETAK 18. RUJNA U ZAGREBAČKOJ JABUCI POSVEĆEN MORRISSEYU POVOVDOM NADOLAZEČEG KONCERTA 10. LISTOPADA U LJUBLJANI

darkside-morrisey
U petak 18. rujna će se u zagrebačkoj Jabuci u sklopu programa Dark Side održati večer posvečena najvećem pjesniku britanske rock scene, jedaom od najutjecajnijih glazbenika na svijetu, zagonetnoj i kontroverznoj figuri indie rocka, Steven Patrick Morrisseyu, nekadašnjem frontmenu legendarnih The Smiths, jednog od najznačajnijih britanskih rock bendova koji su poslužili kao svojevrsni most između punka i brit popa, a kasnije postali miljenici alter i dark publike.  A sve povodom toga jer će Morrissey, u subotu 10. listopada zasjat na velikom koncertu u ljubljanskoj Hali Tivoli.

Morrissey je privukao pažnju još kao frontmen legendarnih The Smiths, sa svojim intelektualnim i vrlo poetičnim tekstovima koji su se uvijek doticali romantike i društvenog otuđenja te jedinstvenim teatralnim nastupom, pa je tako i  vrlo brzo pronašao svoju vjernu publiku.

The Smiths su izvršili veliki kulturni utjecaj na brojne glazbenike i unatoč relativno kratkom diskografskom vijeku, objavili su samo četiri albuma, očuvali su svoj utjecaj do danas te se mnogi veliki bendovi pozivaju na utjecaj ovih ikona. 1987. godine Smithsi se razilaze, no to ne zaustavlja Morrisseya koji i nakon raspada benda ostvaruje iznimno plodnu i uspješnu solo karijeru. Prošle je godine objavio svoj deseti uzastopni album ”World Peace Is None Of Your Business”.

Morrisseyevi su koncerti uvijek energični i nabijeni emocijama jer osim pjesama iz solo karijere Morrissey izvodi i uspješnice The Smithsa. Poznati vegan i gorljivi borac za prava životinja također je i oštri kritičar i protivnik britanske monarhije. Njegova autobiografija objavljena 2013. godine odmah je po izlasku postala najprodavanija knjiga na Otoku. U prodaji je oborila sve rekorde u Velikoj Britaniji i nadmašila čak i biografiju Keitha Richardsa.

U Jabuci će nakon presjeka glazbenog opusa Morrisseya i naravno The Smithsa, koji će trajati od 23 do 01 sat slijedi nastavak Dark Side partya gdje će Tomi Phantasma vrtit sve mračne „jabučarske“ hitove iz osamdesetih; Bauhaus, The Cure, Siouxsie & The Banshees,  Joy Division, David Bowie, Iggy Pop, Red Lorry Yellow Lorry, The Cult, Christian Death, The Sisters Of Mercy, Fields Of The Nephilim, Virgin Prunes, Mizar, EKV, Clan Of Xymox, Killing Joke, Cassandra Complex, Echo & The Bunnymen, Pixies, Violent Femmes, Nick Cave, Jesus & Mary Chain, The Cramps, The Smiths, Depeche Mode, Ultravox, Simple Minds, Human League, Video Sex, Soft Cell, Laibach, DAF, Nitzer Ebb, Die Krupps, Front 242, Borghesia, … pa sve do današnje glazbe na koju je utjecao dark 80’s, kao što su Diva Destruction, Roseta Stone, Heroes Del Silencio, Nine Inch Nails, Marylin Manson, Placebo, London After Midnight, Editors, Covenant, White Lies, Love Amongst Ruin,…

Organizator Morrisseyevog koncerta u Ljubljani, Mars koncerti će na nagradnoj igri podijeliti dvije ulaznice za Morrisseyev koncert 10. listopada u ljubljanskoj Hali Tivoli. Nagradna igra će se održati nakon Morrissey/The Smiths bloka oko 01 sat iza ponoći. U nagradnoj igri mogu sudajelovat svi koji će prikupiti kupone za nagradnu igru prilikom kupnje pića na šanku.

Vrata Jabuke se otvaraju u 23 sata, do ponoći je ulaz slobodan i happy hour na šanku, a nakon ponoći se ulaz plača 20 kn. Dobrodošli!

FB event:
https://www.facebook.com/events/916258508439528/

Sve aktivnosti oko koncerta 10.10. u Ljubljani možete pratiti na FB eventu:
https://www.facebook.com/events/1434465523549465/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *