Loading...
NajaveNovosti

DARK SIDE JESUS & MARY CHAIN NIGHT 30.1. JABUKA ZAGREB

DARK SIDE JESUS & MARY CHAIN NIGHT 30.1. JABUKA ZAGREB

NOVI DARK SIDE PARTY U PETAK 30. SIJEČNJA U ZAGREBAČKOJ JABUCI POSVEĆEN LEGENDARNIM JESUS & MARY CHAIN POVODOM 30. OBLJETNICE OBJAVLJIVANJA ALBUMA „PSYCHOCANDY“ I NOVE TURNEJE

Dark-side-jesus-webflyU petak 30. siječnja će se u zagrebačkom klubu Jabuka održati večer posvećena legendarnom škotskom bendu The Jesus and Mary Chain koji su se baš u Jabuci najviše vrtili krajem osamdesetih. Pošto je ove godine 30. obljetnica izlaska njihovog prvog albuma „Psychocandy“ smo odlučili malo vas podsjetit na taj sjajan band i pridonjet proslavi te obljetnice sa malim partijem u našoj maloj ali ipak velikoj Jabuci.

The Jesus and Mary Chain su osnovali braća Reid 1983. godine i već su sa svojim prvim albumom „Psychocandy“ koji je objavljen 1985. godine osvojili visoke pozicije na alternativnoj sceni zahvaljujući svojim originalnim sklopom surf rocka i noise rocka upakiranog u dark rock. U našim krajevima su The Jesus and Mary Chain veliki bum postigli sa svojim drugim albumom „Darklands“ koji je licencno objavio tadašnji Jugoton i to baš u vrijeme velike ekspanzije dark scene kod nas. „Darklands“ je pored svog mračnog naziva i pomak u samom zvuku, udaljivši se od primarnog surf/noise zvuka, zaplovivši u dark rock vode pa su tako The Jesus and Mary Chain postali veliki ljubimci dark publike.

Pretpostavljamo da večina vas ne zna da su se The Jesus and Mary Chain nakon razlaska 1999. godine ponovo okupili 2007. i da i danas djeluju, i da je u pripremi nova turneja pod nazivom „Psychocandy 2015“ koja će započeti sa prvim koncertom 16. veljače u Liverpoolu.

The Jesus and Mary Chain su koncertno najbliže nama bili u Ljubljani krajem 1989. gdje su u dvorani Slovan pred više tisuća ljudi, od kojih je barem pola bilo darkera iz Hrvatske, održali sjajan koncert. Nadamo se da će u sklopu nove turneje, ako već ne u Zagreb, doći ponovo barem u Ljubljanu.

Program u Jabuci počinje u 23 sata sa audio video presjekom radova The Jesus and Mary Chain koji će trajati do 01 sat a zatim slijedi Dark Side party by Tomi Phantasma gdje će se vrtit bendovi poput The Cure, Bauhaus, Joy Division, Siouxsie & the Banshees, Pixies, The Smiths, Jesus & Mary Chain, Violent Femmes, Nick Cave, Love & Rockets, Peter Murphy, The Sisters Of Mercy, Clan Of Xymox, Cassandra Complex, Virgin Prunes, Gene Loves Jezebel, Christian Death, Mizar, London After Midnight, Editors, Placebo, Marilyn Manson, Gary Numan, Iggy Pop, David Bowie, Lene Lovich, The Cramps, The Stranglers, Ramones, Echo & The Bunnymen, Killing Joke, The Cult, EKV, Talking Heads, Swans, DAF, Cabaret Voltaire, Nitzer Ebb, Die Krupps, Borghesia, Laibach, Simple Minds, Ultravox, Depeche Mode, Soft Cell, Human League, Flock Of Seagulls, Camouflague, …..
Upad free i happy hour od 23 do ponoći, a nakon ponoći upad 20 kn i normalene cijene pića.

Dobrodošli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *