Loading...
Izvještaji

CROWBAR – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 07.03.2015.

CROWBAR – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 07.03.2015.

Legendarni američki sludge metalci vratili su se u Zagreb nakon što su prošlog lipnja poharali Močvaru. Odredište je ovoga puta bio Vintage Industrial Bar, a prilika bendova turneja „Symmetry In Black“ u čast istoimenog studijskog albuma kojeg je bend objavio prošle godine.

crowbar-1

Koncert zakazan u 21:45, bez predgrupa, pokazao se odličnim ‘tajmingom’, iako je riječ o subotu navečer’ jer je prepuni koncertni prostor VIB-a u Crowbarovom manifestu nihilizma i gnjeva mogao uživati ‘odmah u glavu’, a bilo je onih koji su opasku shvatili doslovno pa su već i prije samog podizanja atmosfere do maksimuma razbijene glave i sa omotanim Kirkovim ručnikom bez predaje pratili kako Crowbar razvaljuje VIB.

crowbar-2

Kirk je, kao i prošle godine u Močvari, u odličnoj formi, a u stopu ga prate i ostali članovi benda tako da Crowbar zvuči doista uvjerljivo i snažno u svakoj varijaciji, od uvodne „The Cemetery Angels“ do završne „Vacuum“.  Našle su se tu, između ostalih i „Symmetry In White“, „I Have Failed“, „Burn Your World“, „All I Had (Gave)“, a u Vintageu je temperatura bila sve viša, znoj se slijevao u hektolitrima, a grla derala na najjače unatoč činjenici da se Windstein tek kratko obratio publici i da nakon toga gotovo da govorne interakcije nije ni bilo. Unatoč tomu, Crowbar su dobrano protresli temelje Vintagea, no bilo je trenutaka u kojima se činilo da zvučnoj zavjesti benda nedostaje nota žestine da bi bila do u takt postojana i neslomljiva. Njihov težak zvuk ipak je došao do izražaja u svoj punoći i fanovi su proživjeli očekivanu čaroliju slojevitog sludge svijeta bez zadrške uživajući u starim miljenicama i novim hitovima jer atmosfera nije gubila na značenju dok su Crowbar svoje fanove vodili kroz najbolje iz svog 25-godišnjeg opusa.

Koncert je, nažalost, trajao kratko. Tek nešto više od sat vremena primičući se ukupnom trajanju od sat i pol. Baš kao i prošle godine u Močvari čini se da Crowbar koliko god da dugo širili svoje teške no jasne note, nikada ne mogu napraviti dovoljno dug koncert. Svejedno, dali su svoj maksimum publici koja se okupila proslaviti noć čistog i iskrenog sludgea ne ostavši svojom energijom i podrškom dužna Crowbaru koji će se, u to ne treba sumnjati, sigurno opet vratiti u Zagreb.

>>>>>> FOTO GALERIJA <<<<<<

Izvještaj: Ivana Sataić l ivana@venia-mag.net
Foto: Martina Šestić I martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *