Loading...
Novosti

ČOVEK BEZ SLUHA I SAUCESCE 15.03. U KSETU

ChBSČOVEK BEZ SLUHA (Kragujevac / Srbija)

www.facebook.com/pages/Covek-Bez-Sluha-Official/191098743729?fref=ts

SAUCESCE (Zagreb / Hrvatska)

www.facebook.com/Saucesce

KSET, 15/03/2013

Nakon premijernog nastupa 2005. i predstavljanja svježe izdanog albuma 2011. godine, Čovek Bez Sluha ponovno dolazi u KSET koji su, na naše zadovoljstvo, uvrstili kao jednu od stanica na slavljeničkoj turneji. Bend je nedavno napunio 18 godina postojanja , a da i dalje imaju mnogo toga za reći potvrđuju stalni nastupi i novi singl Ne veruj nikome koji upravo promoviraju i u kojem slutimo i obećanje novoga albuma. Uvježbanost i kvaliteta davno su im donijele status jednog od najperspektivnijih srpskih bendova, a o statusu ništa manje ne govori laskavi nadimak  ˗ Šumadijski Ramonesi.

Punk-rock četvorka iz Kragujevca godinu je započela nizom svirki po Srbiji, a nakon Sarajeva, Šibenika i Splita nestrpljivo ih očekujemo u Zagrebu jer svaki njihov koncert znači gomilu dobre energije, nadmoćnu svirku, izvrstan melodični punk. Spomenuti su nastupi samo crtica na dugom popisu njihovih koncerata, jer su ChBS trenutno jedan od koncertno najaktivnijih bendova s ovih prostora koji publiku ne ostavlja žednu. Niz odličnih klupskih koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i BIH i gostovanje na većini značajnih festivala u okolici to samo potvrđuje.

http://www.youtube.com/watch?v=HRM3v3IxApU

Brojnim hitovima i talentirano pisanim inteligentnim tekstovima zarazili su ne samo obožavatelje, nego i radijske i televizijske valove i top liste. Od samog su početka 1994. bili aktualni, politički angažirani i pjevali sa stavom (sjetimo se da je spot za pjesmu Reci ne pred izbore 2000. bio zabranjen). No, osim u društvenopolitičkoj kritici, uspješni su i u manje općenitim pitanjima, a ništa im slabije, dapače, nisu ni pjesme nježnije tematike. Kako sami kažu, presudno za bend bilo je pojavljivanje na kompilaciji Know Your Rights s obradom We Didn’t Start the Fire te autorskom pjesmom Umesto osmeha. Upravo su tada prvi put radili sa „starim prijateljem Mikijem“, frontmenom i tekstopiscem dobro nam poznatog Six Packa. Krajem 2002. on se definitivno priključuje bendu i otada je postava stalna: Lune (bubanj), Mikica (bas), Laza (gitara) i Miki (vokal i gitara). Usprkos i punoljetnosti i promjenama, ChBS kontinuirano iscrtava uzlaznu putanju, što dokazuje i svaki od četiri njihova studijska albuma: Mrzim Ovaj Grad (1998), Sećanje Na Zadnjeg Klovna (1999), Second Hand (2004) i Događaj Dana (2011).

Prije ChBS-a nastupiti će mladi zagrebački melodični punk bend po imenu Saucesce. Radi se o članovima dobro vam znanih bendova Mašinko, Fraktura Mozga i Pičke Vrište koji sviraju veselu i zaraznu muziku s veoma pogrešnim tekstovima. Dođite, pogledajte, pjevušit ćete njihove pjesme idućih par tjedana i bit će vam zbog toga neugodno. Naše saučešće, što da vam kažemo.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35kn možete kupiti u Dirty Old Shop-uKSET-u. Na ulazu će koštati 45kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *