Loading...
Novosti

CLASHOV JOE STRUMMER DOBITI ĆE TRG U ŠPANJOLSKOJ GRANADI

The ClashJoe Strummer, pjevač grupe The Clash, dobiti će trg svoga imena u španjolskom gradu Granada.

Iako je ikona punk kulture preminula prije 10 godina, njegova ostavština nastavlja živjeti, a peticija na Facebooku da se trg u gradu nazove Strummerovim imenom odobrena je od gradskih vlasti ovaj tjedan. Trg će se sada zvati Plaza Joe Strummer.

Strummer, koji Granadu spominje u Clashovoj ‘Spanish Bombs’ prvi je puta posjetio grad 1983. nakon otpuštanja gitarista Micka Jonesa. Dok je bio ondje producirao je album španjolskog benda 091 čije je članove poznavao iz skvota koji su zajedno dijelili u Londonu. Strummer je uložio vlastiti novac u snimanje albuma i pristao raditi s malim bendom nakon što ih je upoznao preko svoje djevojke Španjolke, Palome Romeru iz The Slits.

Prošle je godine izvješteno da će Strummer biti tema ovog filmskog mjuzikla. Pjevač grupe The Clash već je inspirirao filmove, uključujući dokumentarac Juliena Templea iz 2007 Joe Strummer: The Future Is Unwritten i nedavnog filma Dona Lettsa Strummerville.

Joe Strummer umro je 2002. godine u dobi od 50 godina od posljedica za života ne dijagnosticirane kongenitalne srčane mane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *