Loading...
Izvještaji

CANNIBAL CORPSE, KRISIUN, HIDEOUS DIVINITY – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 28.4.2016.

CANNIBAL CORPSE, KRISIUN, HIDEOUS DIVINITY – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 28.4.2016.

Cannibal Corpse

Prošlo je 20 godina od kultnog koncerta Cannibala u Remetincu. Vintage Industrial Bar ih je napokon odlučio ponovno dovesti na opće zadovoljstvo zagrebačke metal populacije koja je rasprodala koncert.

Zanimljivo je da je u klubu tu večer bilo zabranjeno pušenje. Pušači nisu bili sretni kad ih je na ulazu dočekala ta vijest, ali mislim da je i njima bilo bolje bez pušenja s obzirom na količinu ljudi u dvorani i nedostatak zraka. Na štandu je bio samo merchandise od Cannibala koji je imao jako visoke cijene.

Hideous Divinity je počeo nastup već u 20 sati kako je bilo i najavljeno. Iako se tijekom njihovog nastupa skupilo dosta ljudi, mnogi nisu očekivali da će ipak prvi bend početi na vrijeme pa su došli tek na Krisiun.
Bend se jedva stisnuo ispred opreme od Cannibala pa su zato imali možda malo lošiji sound od ostalih bendova. Relativno nepoznat bend svira brutalni death metal te je odradio dobro svoj posao u pola sata.

hideousdivinity

Nakon kratke pauze na stage se penju Krisiun. Krisiun su tri brata iz Brazila koji su već nekoliko puta gostovali kod nas, a meni je posebno u dobrom sjećanju ostao headlinerski koncert u Močvari sa Incantationom prije desetak godina. Tijekom njihovog nastupa se skupio već konkretan broj ljudi, a Krisiun je svojom energijom pokazao kako se svira death metal na staroškolski način. Bend je imao jako dobru komunikaciju s publikom i u sat vremena svirke neumorno divljali po pozornici. Pjevač Alex je nekoliko puta napomenuo da mu je jasno da su tu svi zbog Cannibala, ali se zahvalio na odličnoj podršci. Najbolje prihvaćena pjesma od strane publike bila je Vengeance’s Revelation.

krisiun_live

Nakon pola sata na stage se penje headliner večeri Cannibal Corpse i počinju nastup bez intra sa mid-tempo pjesmom Evisceration Plague. Gitare su odmah zagrmile iz prepoznatljivog zida Mesa Boogie pojačala. U prepunom Vintageu je odmah krenuo kaos i crowd-surf u prvim redovima i nakon toga najavljuje The Time To Kill Is Now! Nažalost je nastup previše podsjećao na prošlogodišnji na Metaldaysu sa setlistom koja se sastojala uglavnom iz faze sa Fisherom. Corpsegrinder uz minimalnu komunikaciju s publikom tradicionalno najavljuje „ljubavnu“ I Cum Blood s kojom izaziva publiku na headbanganje. Nakon nje sviraju Unleashing The Bloodthirsty i Make Them Suffer, a budući da osobno preferiram stariju fazu benda, kraj koncerta mi je puno bolje sjeo. Čini se da i publika tako misli jer je najveći kaos nastao na kultnoj Hammer Smashed Face te na Devoured By Vermin koja je ostavljena za bis.

50_MetalDays_Cannibal_Corpse

Bilo je zanimljivo vidjeti razne generacije na koncertu i ljude iz raznih gradova. Podsjećalo je na koncerte većih bendova poput Maidena ili Slayera. Mnogi su kasnije raspravljali o adekvatnosti Vintagea za takve događaje. Šteta da nije veći prostor, ali meni se čini kao jako dobar odabir za ovakve koncerte i nadam se da ćemo još puno ovakvih koncerata pogledati tamo.

Izvještaj: Mihovil Konečni
Foto: arhiva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *