Loading...
NajaveNovosti

BUBNJARSKA SENZACIJA YAMATO ĆE TURNEJOM ZAHVATITI I ZADAR I SPLIT, 21.10 – 25.10.2014

YamatoPhoto-SmallBUBNJARSKA SENZACIJA YAMMATO ĆE TURNEJOM ZAHVATITI I ZADAR I SPLIT, 21.10 – 25.10.2014.
Yamato – najpoznatiji bubnjari na svijetu, nakon Zagreba i Rijeke, nastupaju u Zadru i Splitu. Nakon najavljenih nastupa u Rijeci i Zagrebu, najglasnija japanska skupina će produžiti boravak u Hrvatskoj kako bi svoje nevjerojatno bubnjarsko umijeće, kao i važan dio japanske kulture, donijeli i u druge gradove Hrvatske.
Tako će po prvi put ovi ambasadori japanske kulture nastupati ispred Zadrana u Višnjiku, 24.10, a već drugi dan će ih Split ugostiti u dvorani Gripe.
Ova mini turneja po Hrvatskoj dio je velike svjetske turneje naziva „ROJYOH – The Beat on the Road“ koja sadržava dijelove najupečatljivijih Yamato nastupa. Skupina, koja je osnovana u srcu japanske budističke kulture, prenosi drevni ritam Japana na taiko bubnjevima koji vuku korijene iz daleke prošlosti te zemlje te predstavljaju identitet japanske nacije.
Taiko bubnjevi izrađeni su od 400-tinjak godina starog drveta, a među njima se posebice ističe bubanj ‘odaiko’ koji teži gotovo 500 kilograma i veličine je 2 metra. Bubnjari ga uspoređuju s otkucajima srca u tijelu snažnog sportaša.
Za članove Yamata svaki je susret s publikom jedinstveno i dragocjeno iskustvo, a najveći im je cilj da publika njihov nastup napusti sa strašću za životom. U drevnom Japanu, ljudi su na prve zvukove taiko bubnjeva prekinuli svoj posao i čak i iz najudaljenijih mjesta krenuli za njima da ih poslušaju. Čudesan zvuk tih bubnjeva obnavljao je energiju, odmarao izmorena tijela te slavio radost života na poznatom Matsuri festivalu iza kojeg je nekoliko stotina godina stara povijest, a koji je i mjesto osnutka tradicionalne japanske mitologije.

Skupina je do sada nastupila preko 2600 puta u 52 zemlje. U posljednjih deset godina na turneji su svake godine i to od šest do deset mjeseci, što je rezultiralo zavidno rastućim brojem obožavatelja diljem svijeta.

Ulaznice za sve gradove su u prodaji na svim prodajnim mjestima Tiska, Tisak media centra, Eventima te na www.eventim.hr, gdje će se moći pronaći više informacija o ulaznicama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *