Loading...
Novosti

BRUCE DICKINSON – DOKUMENTARAC “SCREAM FOR ME SARAJEVO” PRIKAZIVAT ĆE SE U BRITANSKIM KINIMA U TRAVNJU

Scream For Me Sarajevo”, naziv je dokumentarca koji prepričava događaje s koncerta 1994., kojeg je Bruce Dickinson, frontmen Iron Maidena, održao u Sarajevu dok je rat još bjesnio. Dokumentarac će se prikazivati u odabranim britanskim kinima od 17. travnja. Bit će također sesija pitanja i odgovora s Dickinsonom iz Londona koja će popratiti dokumentarac u svjetskim kinima. Posebno prikazivanje u Londonu će biti u Vue Cinema West End 11. travnja.

Prvi put kada je Dickinson bio u Sarajevu, grad je bio odsječen od svijeta, a građani terorizirani bombardiranjem i bez vode i struje koja je tada značila luksuz. Dickinson i njegov solo bend su se probili kroz prve linije fronte i odsvirali koncert za ljude zarobljene u gradu. Što je taj nastup značio ljudima te koliko je promijenio Brucea i njegov bend ispričano je u “Scream For Me Sarajevo”.

Snimke s ovog povijesnog nastupa prikazuju one koji su uspjeli prisustvovati nastupu i omogućili da se on i održi. Tu će još biti i intervjui s bendom, osobljem i ljudima iz osiguranja što će omogućiti uvid u realnost situacije koja nije samo bila opasna, već barbarska.

“Nismo bili zaštićeni, nije bilo plana i meci su bili stvarni, ali jebiga, svejedno smo otišli.“, rekao je Bruce u svojoj autobiografiji “What Does This Button Do?” Nastup je bio silan, intenzivan i vjerojatno najveći koncert na svijetu u tom trenutku za publiku i za nas. To što svijet nije znao, nije bilo važno. Promijenio je način na koji sam gledao život, smrt i ostala ljudska bića.“

Iron Maiden dolaze u Arenu Zagreb u utorak 24. srpnja. Ulaznice možete nabaviti putem sustava Eventim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *