Loading...
NajaveNovosti

BLIŽI SE ZAGREBAČKI KONCERT SIDDHARTE

BLIŽI SE ZAGREBAČKI KONCERT SIDDHARTE

Kultna slovenska industrial/rock mašina Siddharta vraća se u Tvornicu u četvrtak 24. ožujka 2016. na krilima dva nova izdanja – “Infra” i “Ultra”. Na potonjem se nalazi njihov singl s Damirom UrbanomStrele v maju”.

14_Siddharta

Slovenski bend Siddharta prošlu je godinu zaokružio s impresivnih dva desetljeća rada i bogatog te značajnog prisutstva na sceni. Veliku obljetnicu proslavili su i s dva albuma, a oba ukupno sadržavaju dvadeset pjesama za toliko godina rada, kako su i obećali svojim fanovima.

Još u ljeto prošle godine Siddharta je povodom 20. rođendana objavila prvi dio priče, album “Infra” koji je u Sloveniji objavila diskografska kuća Nikka, dok je to u Hrvatskoj učinio Dancing Bear Records. S albuma je skinut singl “Ledena” koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih. Kako se slavlje nastavilo, Siddharta je u studenom 2015. objavila nastavak priče tj. drugi album naslovljen “Ultra”, a on će napokon biti objavljen i u Hrvatskoj, i to 26. veljače kada će biti pušten u prodaju u Dancing Bear CD shopovima. S albuma je skinut singl “Nastalo bo”, a studijski uradak “Ultra” je potvrdio da Siddharta još uvijek može u tako kratko vrijeme pokazati dva različita lica koja pripadaju istoj grupi.

Album “Ultra” donosi 10 pjesama, a s tog albuma premijerno se predstavlja singl “Strele v maju” koju je Siddharta snimila u suradnji s jedinstvenim hrvatskim autorom i izvođačem Damirom Urbanom. Urbanov snažan vokal lako je prepoznatljiv u ovom singlu koji ga je spojio sa Siddhartom u razumijevanju, sličnoj percepciji svijeta, doba i aktualnih događanja. Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u “Strelama v maju” pričaju isti jezik pod istim nebom.

Singl “Strele v maju” preslušajte na Deezeru.

Albume “Infra” i “Ultra” su članovi benda snimili u Studiu 13, vlastitom studiju u Ljubljani, a nakon 16 godina producentske palice se opet prihvatio Dejan Radičević.

Ulaznice za koncert su u prodaji po cijeni od 55 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
www.entrio.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *