Loading...
NajaveNovosti

BILLY IDOL U BEČKOJ ARENI!

billy-idol-live-2014Punokrvna rock ikona, Billy Idol, najavio je kratku ljetnu europsku turneju koja će početi na velikom Sweden Rock festivalu, u sklopu koje će nastupiti i u obližnjoj Sloveniji, te u Beču u srijedu, 2. srpnja 2014.!
Više tisuća starih i novih obožavatelja uživa u nevjerojatnoj, vrućoj, euforičnoj atmosferi na svakom njegovom koncertu – Billy Idol uvijek potvrđuje svoju reputaciju fantastičnoga live izvođača s čak tri nominacije za nagradu Grammy i mnogim svjetskim nagradama!
Od pionira punka do svjetske superzvijezde – Billy Idol je već više od tri desetljeća među najvećim i najprepoznatljivijim imenima popularne glazbe.
Stvorio je svoj jedinstveni stil: pobjedničkom je kombinacijom karizme i šarma, punk buntovništva, neposredne energije i udarnosti rocka, očaravajućih melodija i pop plesnih ritmova pridonio oblikovanju suvremenog pop rock zvuka.
U povijest se upisao cijelom kolekcijom iznimno uspješnih pjesama »Rebel Yell«, »Dancing With Myself«, »White Wedding«, »Mony Mony«, »Flash For Fantasy«, »Cradle Of Love«, »Hot In The City«, »Sweet Sixteen«, »Eyes Without A Face«, »To Be A Lover«, »Catch My Fall«, »Don’t Need A Gun«, »Scream«, »Cherrie« i drugim koje su postale neizostavni bezvremenski hitovi različitih generacija.
William Michael Albert Broad (rođen 1955. godine u Engleskoj) svoj je glazbeni put započeo pod utjecajem ranog punka. Nadjenuo si je ime Billy Idol, a pravu je slavu doživio kao pjevač britanske punk skupine Generation X. Nakon njenog raspada 1981. godine Billy Idol je počeo samostalnu karijeru u SAD-u. Susret s gitaristom Steveom Stevensom bio je sudbonosan, a iz njega se rodila iznimno plodna suradnja čiji su rezultat nenadmašne pop-rock uspješnice koje su Billya Idola katapultirale među najomiljenije svjetske glazbene superzvijezde.
Objavio je sedam studijskih albuma: »Billy Idol«, »Rebel Yell« , »Whiplash Smile«, »Charmed Life«, »Cyberpunk«, »Devil’s Playground«, »Happy Holidays«; četiri kompilacije hit singlova – zadnju »The Very Best of Billy Idol: Idolize Yourself« (2008) s još neobjavljenim pjesmama »John Wayne« i »New Future Weapon«; 2009. godine koncertni DVD »In Super Overdrive Live«; snimio je seriju koncerata za različite produkcijske kuće, s poznatim je redateljima snimio odlične video spotove i postao jedna od prvih zvijezda MTV-a. Dobio je prestižne nagrade i nominacije (9 MTV nominacija za Best Video i MTV nagradu za spot »Cradle of Love«, nagradu BRIT Award, tri nominacije za Grammy i dr.).
Surađivao je s brojnim glazbenim velikanima kao što su Slash, Toni Iommi, Derek Sherinian itd., s bendom The Who je nastupio u rock operama »Tommy« i »Quadrophenia«, njegova glazba odjekuje u poznatim filmovima, autor je naslovne pjesme za akcijski filmski hit »Speed«, iskazao se kao glumac u filmovima »D.O.A.«, »The Doors« i uspješnici »The Wedding Singer« s Adamom Sandlerom. Idol je prava ikona koja nadahnjuje likove u kompjuterskim igrama, filmovima i animacijama.
Billy Idol je u svojoj bogatoj karijeri doživio uspjehe iz snova i teške padove. Nakon divljih godina, osobnih kriza i teške prometne nesreće s motorom, posljednih se godina usredotočio na glazbu, udružio se s Stevensom te se u velikom stilu, sa svim svojim prepoznatljivim adutima i u odličnoj formi, vratio na svjetske koncertne pozornice što su njegovi poklonici prihvatili s velikim oduševljenjem.
Nakon uspješne američke turneje 2013. godine koju je završio izvrsnim koncertom na znamenitom Bonnaroo festivalu, Idol je zaposlen novim studijskim albumom i autobiografijom koji će biti objavljeni u listopadu 2014.
Billy Idol dolazi svojim brojnim austrijskim fanovima s dugogodišnjim glazbenim partnerom, priznatim gitarističkim virtuozom, Steveom Stevensom, karizmatičnim i energičnim nastupom, bogatim repertoarom bezvremenskih klasika kao što su »White Wedding«, »Cradle of Love«, »Dancing With Myself«, »Rebel Yell«, … i obećava odličnu rock’n’roll zabavu.
U srijedu, 02.07. 2014., bečka Arena će se tresti do temelja od udarnih zvukova najvećih hitova Billya Idola!
Ulaznice u prodaji na www.eventim.hr i www.oeticket.com po cijeni od 47,90 EUR/46,40 EUR.
www.arena.co.at
www.billyidol.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *