Loading...
Novosti

BASIST METALLICE JASON NEWSTED S GRUPOM NEWSTED IZDAO ALBUM “HEAVY METAL MUSIC”

newsted photo 4Fran StrineJason Newsted najpoznatiji je kao basist jednog od najpopularnijih metal bandova današnjice – Metallice. Osim po suradnji s Metallicom, Jason je bio član Flotsam and JetsamVoivod, i pratećeg banda  Ozzyja Osbournea tokom turneje. Nakon trideset godina, ovaj član Rock ‘n’ Roll Kuće slavnih i šesterostruki Grammy dobitnik, odlučio je osnovati vlastiti band jednostavnog naziva „Newsted“.

Eksplozivni kvartet čine: Jason Newsted kao glavni vokal i basist,  gitarist Jessie Farnsworth, bubnjar Jesus Mendez Jr te nedavno pridruženi gitarist grupe Staind, Mike Mushok.

„Mogao sam okupiti superzvijezde, ali to ne bi bilo isto uvjerenje“ – kaže Jason te nastavlja:

„Ovi dečki me podupiru. Družimo se prije svirke, družimo se poslije svirke. Idemo na večere skupa, na pića skupa, vibriramo kao braća.

Debitanski album „Heavy Metal Music“ (Sony Music/Menart) rezultat je Jasonovog dugotrajnog učenja s nekim od velikana rocka kao što su Warren Haynes, Zakk Wylde, James Hetfield i Andreas Kisser, a uslijedio je nakon EP „Metal“  izdanog u siječnju ove godine koji je zauzeo prvo mjesto na US iTunes metal ljestvici.

Ipak, nije sve išlo glatko za Jasona. U prosincu 2004. godine, imao je prvu veliku operaciju ramena kada se sljedeće tri bolne godine morao osloniti na jednu ruku. Njegova nezasitna želja za umjetnošću, utjehu je pronašla u slikanju te je postao uspješan u tome. Ali potrebu da ponovo postane „heavy“ nije osjetio do 30. obljetnice Metallice u San Franciscu 2011. godine kada ga je bubnjar Lars Ulrich nagovorio da svira. Po njegovim riječima, prvi put u 10 godina je osjetio staro uzbuđenje sviranja pred publikom te je odlučio da se želi vratiti i to kroz vlastiti band.

„Zasad sam imao priliku živjeti tri sna. Metallica, Ozzy i Voivod su bili ti snovi za mene. Sad kad imam 50 godina radim na svom četvrtom snu. Osjećam se odlično i zahvalno, a tek sam na pola puta“ – zaključuje  Jason Newsted.

Popis pjesama na albumu:

Heroic Dose
Soldierhead
…As the crow flies
Ampossible
Long time dead
Above all
King of the underdogs
Nocturnus
Twisted tail of the comet
Kindevillusion
Futureality

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *