Loading...
Novosti

AURI FT. TUOMAS HOLOPAINEN I TROY DONOCKLEY IZ NIGHTWISHA: SNIMANJE VIDEA ZA „NIGHT 13“

Snimke iza kamere sa snimanja videa za „Night 13“ grupe AURI, projekta glavnog člana / klavijaturista grupe NIGHTWISH Tuomasa Holopainena i njegove supruge, popularne finske pjevačice Johanne Kurkele, možete pogledati u nastavku. Pjesma je preuzeta s istoimenog debitantskog albuma „Auri“ koji će 23. ožujka izdati diskografska kuća Nuclear Blast.

Popis pjesama s albuma „Auri“:

 1. The Space Between
 2. I Hope Your World Is Kind
 3. Skeleton Tree
 4. Desert Flower
 5. Night 13
 6. See
 7. The Name Of The Wind
 8. Aphrodite Rising
 9. Savant
 10. Underthing Solstice
 11. Them Thar Chanterelles

AURI su započeli kao trojac koji povezuje zajednička potreba za slušanjem glazbe koju se ne može opisati tek riječima, poput čarobna zvuka koji biste čuli dok padate niz Alisinu zečju rupu.

Prva pjesma koja je nastala kao rezultat ovakvog razmišljanja, „Aphrodite Rising“, objavljena je 2011. godine, a u međuvremenu je na površinu zemlje izbačeno još deset pjesama.

Trojac se oformio: Kurkela je podarila svoj jedinstveni glas, dok su Holopainen i engleski skladatelji i multiinstrumentalist Troy Donockley (članovi NIGHTWISHA) čaroliju upotpunili različitim instrumentima. Gostovanjem odabranih glazbenika i prijatelja album je konačno poprimio završnu formu pod vodstvom audioinžinjera Tima Olivera u pastoralnoj okruženju studija Real World u južnoj Engleskoj.

AURI je rezultat zajedničke strasti. Svi su bili uključeni u sve. Tuomas Holopainen međutim ne želi otkriti previše o pjesmama i njihovim pričama „jer bi slušatelj trebao u pjesme utkati vlastite priče — zbog toga je ovaj album toliko divan. Gradi se na mašti svakog pojedinca!“, kaže skladatelj. „No, ono što vam mogu reći jest to da je dio sadržaja i tekstova pjesama inspiriran knjigama Patricka Rothfussa. Možda će ljudi koji su čitali njegove knjige prepoznati određene paralele i radnje, no vjerujte mi; album je mnogo više od toga.“

Kad Tuomas opisuje „Auri“ vlastitim riječima, ne može a da se ne nasmije. „Prije nekoliko dana razgovarao sam s bendom i sinulo nam je kako bismo ga najbolje mogli opisati,“ rekao je. „Dva pojma su nam pala na pamet; glazba iz zečje rupe i nebeski metal. Logično je da čujete utjecaj narodne glazbe, keltske glazbe, napjeva — sve je to glazba koju volimo i poštujemo, ali kategorizacija stila je zaista nemoguća. Taj ću pokušaj prepustiti slušateljima.“

Turneja zasad nije u planu, no jedno je sigurno: „Ovo definitivno ne staje samo na jednom albumu!“ Stoga zavalite se u naslonjač, sklopite oči i prepustite se padanju u dubinu. Očekuje vas čaroban i čudesan svijet iza zrcala.

AURI su:

Johanna Kurkela: vokal, viola

Tuomas Holopainen: klavijature, prateći vokal

Troy Donockley: klasična i električna gitara, grčka lutnja, irske gajde, blokflauta, aerofon, irski plitki bubanj, klavijature, prateći vokal

Holopainen i Kurkela su u braku od listopada 2015.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *