Loading...
Novosti

ATLANTIDA PROMOVIRA ALBUM “PREMALO ZA SAN”

Atlantida

Dubrovački rock band Atlantida  kreće  na promotivnu turneju po Hrvatskoj, te će početkom 3 mjeseca održati koncerte u slijedećim gradovima.

Split 1.3.2013-New Legends bar-početak od 22 h

Makarska 2.3.2013 Mirakul bar-početak od 22 h

Zagreb- Kset 5.3.2013-support Tereza Kesovija i Ibrica Jusić-početak od 21 h

Karte za koncert mogu se kupit po cijeni od 20 kn na ulazu klubova.

Napominjemo da je band u Zagrebu pripremio pravi glazbeni spektakl, gdje će im se na pozornici pridružiti najpoznatija dubrovačka imena naše estrade Tereza Kesovija  i Ibrica Jusić, koje ćete moći vidjeti u pravom rock izdanju.

 

Atlantida izdaje svoj novi, povratnički album u izdanju Croatie Records pod nazivom „Premalo za san“. Jedan od najboljih rock  Albuma 2012 , koji je dobio odlične ocjene struke a i publike  nalazi se  na tržištu od sredine prosinca 2012. i najavljen je prekrasnom baladom „Lađe“.

http://www.youtube.com/watch?v=HIPqCPZ51nE

Pjesma „Lađe“ se, zajedno sa već poznatim singlovima „ Lutam pod oblacima „ i „ Dodir u bojama“ te još sedam drugih, nalazi na novom albumu „Premalo za san“, na kojem band predstavlja raznolikost  autorskog izričaja objedinjenog prepoznatljivim zvukom i produkcijom. Produkciju cjelokupnog albuma potpisuje Miro Lesić.

2012. godina bila je izrazioto radna i prepuna aktivnosti za Atlantidu. Tako je početkom 2012. realiziran duet s dubrovačkim kantautorom Ibricom Jusićem, i to kao spoj čvrstog zvuka i šansone. Za pjesmu je snimljen i video-spot, koji je dostupan na sljedećem linku http://www.youtube.com/watch?v=RKd_cOuAeuE  ).

Sredinom lipnja 2012. izlazi sljedeći singl „Dodir u bojama“, i to pod etiketom izdavačke kuće „Croatia records-a“, a kao najavni sinl našeg drugog studijskog albuma. Video- spot je dostupan na sljedećem link-u http://www.youtube.com/watch?v=MJSJnT0a-HM.

Svoju mini promo turneje otvorili su pred vjernom domaćom publikom u Dubrovniku 20.prosinca 2012. u CC Revelin gdje je održan povratnički koncert.

Dubrovački band „Atlantida“ djeluje od 1990 godine, naslonjen na čvrsti ritam i melodična pjevanja, te stvara jedan glazbeni pravac koji zasigurno nije potrošen na našoj glazbenoj sceni. 1994. objavljuje prvi studijski album „Eyes of reallity“, u izdanju diskografske kuće „Euroton“. Koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, „Atlantida“ u svojoj drugoj fazi rada, sredinom 99. predstavlja EP „ Sami u Kamenu“. Uspjeh tog EP-a, iako je bend 2000. prestao sa aktivnom svirkom, nekoliko godina kasnije rezultira ponovnim okupljanjem članova. Band djeluje u sastavu: Davor Erceg – vokal, Niko Novaković – gitara, Alan Lasić – bass, Mario Tomašić – bubnjevi, Jakša Zedniček – gitara, Aljoša Lečić – klavir/sinth-ovi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *