Loading...
Izvještaji

ANNIHILATOR – Slovenija, Ljubljana, Kino Šiška, 15.10.2015.

ANNIHILATOR – Slovenija, Ljubljana, Kino Šiška, 15.10.2015.

Nakon 1991. i velike turneje s Judas Priest I Panterom kanadski thrash metal razarači Annihilator vratili su se u Ljubljanu, ali ovaj put na svojoj headliner turneji. Kralj gitare Jeff Waters, alfa i omega i apsolutni šef benda promovirao je novu postavu, novi album ”Suicide Society” i povratak samog sebe na mjesto glavnog vokala nakon 21 godine i kultnog albuma ”King Of The Kill”. Rezultat sve toga je sat i četrdeset pet minuta beskompromisnog thrash metala na najvišoj tehničkoj razini, počelo je sa ”King Of The Kill” da bi se nastavilo s pjesmama: ”Snap”, ”Sucide Society”, ”Creepin’ Again”, ”No Way Out” itd.
IMG_3587
Watersu je ponovno pošlo za rukom skupiti respektabile mlade glazbenike koji su beskopromisno odsvirali tehnički ekstra zahtjevne pjesme, pogotovo stare hitove tipa ”Phantasmagoria”, ”Alison Hell” ili ”Never, Neverland”. Sam Waters je kao i uvijek pokazao da je sigurno još uvijek jedan od najboljih i najbržih gitarista današnjice.
IMG_3566
Nažalost i nakon 25 godina postojanja unatoč vrhunskim albumima (pogotovo prva četiri) u kontinuiranom izdavanju Annihilator se nije uspio izboriti za veći status ni u svijetu, a pogotov u ovim našim krajevima, tako da se u već dokazanom vrhunskom prostoru ”Kino Šiška” skupilo tek nešto više od 300-tinjak obožavatelja. Šteta jer je koncert bio jako dobar, zvuk na početku nešto tiši, bar dok su gitare u pitanju, ali se već nakon par pjesama sve posložilo. Jeff Waters je također solidno odradio vokale i tako dao za pravo onom dijelu fanova koji nakon ”King Of The Killa” konstantno zagovaraju isključivo njega na vokalu. Ukupni dojam je jako dobra vrhunska svirka, odlične pjesme, dobra publika.

Izvještaj: Dino Alić
Foto: Zlatko Vlašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *