Loading...
Novosti

ANATHEMA PONOVNO U ZAGREBU!

Dvije godine nakon odličnog nastupa, jedan od najznačajnijih britanskih rock bendova zadnja dva desetljeća, ANATHEMA, vraća se u zagrebački klub Boogaloo. Koncert kojim predstavlja hvaljeni ovogodišnji album „Weather Systems“ održat će se 11. listopada (četvrtak).

Liverpool je, u to nema sumnje, drugo ime za vrhunsku rock glazbu, drugo ime za kvalitetu bez ograničenja. Grad iz kojeg dolaze najveći rockeri svih vremena, The Beatles, grad je i Anatheme, sastava koji u svoje 22 godine postojanja konstantno napreduje, konstantno evoluira u prirodnom procesu kreativnog stvaralaštva, sastav kojeg mnogi uspoređuju sa velikim Pink Floydom i u čijoj glazbi riječ ‘progresija’ ima svoj puni smisao. Od doom/death metal početaka bend se nakon 4-5 godina polako okreće prema rocku i u nešto više od desetljeće i pol prošetao je mnogim ‘granama’ tog pravca. Od alternativnog, art, post, psihodeličnog, sve do neoklasičnog i progresivnog rocka, uvijek s puno ambijentale, s posebnom, koliko god ona bila tmurnije naravi, toliko i zaraznom atmosferom.

Remek-djelo, album za udžbenike modernog progresivnog rocka, „Weather Systems“, objavljen je ove godine. Uz maksimalnih pet zvijezdica, ugledni magazin Terrorizer opisao ga je slijedećim riječima:

„To je uistinu veličanstveno, nebeski – je li to još jedno remek-djelo? Naravno da je“

Cijena ulaznice podaci o početku pretprodaje i mjesta na kojima će se moći kupiti bit će objavljeni uskoro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *