Loading...
Recenzije

ALTER BRIDGE – THE LAST HERO

ALTER BRIDGE – THE LAST HERO

alterbridgethelastherocdcover

Izdavač: Napalm Records
Datum izlaska: 07.10.2016.
Žanr: hard rock
Ocjena: 4.5/5

Tri su godine prošle od izlaska albuma “Fortress” i više je nego pravo vrijeme za novi Alter Bridge album. „The Last Hero“ jedna je od najčvršćih ovogodišnjih hard rock perjanica, jasno je to već pri prvim žestokim rock riffovima pjesme „Show Me The Leader“ koja otvara album. Stihovno i vokalno bend je također učinio veliki korak ka još prepoznatljivijem identitetu kojeg mogu zahvaliti jednom od ponajboljih muških voakala današnjice – Mylesu Kennedyju. Ne smije se zaobići ni društvena angažiranost albuma pa se tako „The Writing on the Wall“ osvrće na onaj dio populacije koji poriće globalno zatopljenje, a album promatra li se konceptualno glasno progovara o današnjim svjetskim vođama i smjeru u kojem vode svijet u kojem živimo i uglavnom pasivno promatramo kako nestaje sve što volimo i što nam život znači. S druge strane, glazbena komponenta čije su okosnice fantastični Myles Kennedy i impresivan Mark Tremonti bazirana je na žestokim gitarskim aranžmanima modernog hard rock zvuka koji odiše čvrstoćom, postojanošću i svom širinom paleta žanrovske širine što se glasno čuje u „The Other Side“. O izvrsnosti Mylesa Kennedyja nepotrebno je trošiti  riječi, a koliko njegov vokal može biti ekspresivan dokazao je u „Cradle To The Grave“.

„The Last Hero“ u glazbenim je elementima album koji Alter Bridge odvodi korak dalje, jedan od onih koji karijeru grade na vrlo čvrstim bazama granajući bendov zvuk u nove širine. S druge strane, Alter Bridge ne zaboravljaju svoje korijene i na njih se jasno naslanjanju u „Losing Patience“ dok je „This Side Of Fate“ pjesma koja će baš zbog Kennedyjevih vokalnih linija i ekspresije koja zvuči pomalo melankolično na trenutak zaustaviti vrijeme i zatražiti punu posvećenost i pažnju. „You Will Be Remembered“ odvodi žestoki Alter Bridge u nešto više mainstream vode dok „Crows On A Wire“ vraća žestok i sirov hard rock zvuk i utažuje i najveću žeđ za glazbom koja brzo kola žilama i udara brzo. „Twilight“ opet malo smiruje tempo albuma dok „Island Of Fools“ donosi Alter Bridge u svom žestokom izdanju, dinamičnom i glasnom dok album zatvara naslovna „The Last Hero“ koja potvrđuje jedinstvenost Alter Bridge zvuka na svjetskoj sceni.

„The Last Hero“ album je koji respektira korijene benda, suvereno vlada Alter Bridge sadašnjošću i jamči glasnu i uzbudljivu hard rock budućnost. S ovim su albumom Alter Bridge pronašli svoju singergiju i koheziju i publici priuštili čistokrvnu hard rock uživanciju. Svakako jedan od ponajboljih glazbenih uradaka ove godine koji će se slušati glasno.

Popis pjesama:

 1. Show Me A Leader
 2. The Writing On The Wall
 3. The Other Side
 4. My Champion
 5. Posion In Your Veins
 6. Cradle To The Grave
 7. Losing Patience
 8. This Side Of Fate
 9. You Will Be Remembered
 10. Crows On Wire
 11. Twilight
 12. Island Of Fools
 13. The Last Hero

Recenzija: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *