Loading...
Recenzije

ADRENALINE MOB – Omerta

ADRENALINE MOB – Omerta

(Century Media, 2012)
4/5

Fantastični trio u sastavu Russel Allen (Symphony X), Mike Portnoy (Dream Theater, Avenged Sevenfold) i Mike Orlando prošle je godine osnovao supergrupu pod nazivom Adrenaline Mob. Prije nekoliko je dana izašao njihov debitantski album „Omerta“ koji donosi žestoke hard rock himne u kojima će slušatelji ljubitelji klasičnog hard rocka naprosto uživati. Svaki trenutak ovog albuma tehnički je kompleksan dok catchy riffovi i refreni omogućuju pjesmama da dugo vremena ostaju u sjećanju nakon prvog slušanja.
Već u prvoj pjesmi „Undaunted“ očito je kako je ova grupa izrazito kvalitetna, jer je pjesma produkcijski, kao i sve ostale na albumu, dovedena do savršenstva i svaki je, kako instrumentalni, tako i vokalni dio na svom mjestu. Na albumu se ističu i stihovi koji dolaze iz istinitog životnog iskustva i šalju ohrabrujuću poruku o ponovnom početku i ne odustajanju od namjera i principa. „Psychosane“ ima glamerski prizvuk dok „Indifferent“ pomalo vuče na Foo Fighters.  „All On The Line“ i „Angel Sky“ najemotivnije su na albumu i najlaganije, istovremeno izrazito upečatljive.  „Come Undone“ krasi glas fantastične Lizzie Hall iz grupe Halestorm koja se savršeno podudara s Russelovim glasom te zajedno čine jedan od najsnažnijih dueta u rocku. Album zatvara jednako fantastična i žestoka stvar „Freight Train“.
Ovo je jedno od najboljih izdanja koja su ove godine ugledala svjetlo dana, a od kombinacije najkvalitetnijih glazbenika koji su sudjelovali u stvaranju istog drugo se nije niti očekivalo. Svakako preporučam!

Recenzija: Maja Trstenjak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *