Loading...
Izvještaji

ROCK IN VIENNA 2016. – Austrija, Beč, Donauinsel, 03.-05.06.2016.

ROCK IN VIENNA 2016. – Austrija, Beč, Donauinsel, 03.-05.06.2016.
Ovogodišnji, ujedno i drugi po redu festival Rock In Vienna, održao se na bečkom dunavskom otoku od 03.-05. lipnja pred oko 50.000 posjetitelja. Horde rock i heavy metal fanova iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine pohodili su austrijsku metropolu.
Ovogodišnji line-up bio je itekako zanimljiv, a poslastice su dakako bili head-lineari svih večeri.
Prva dva dana festivala prošla su u najboljem redu jer je vrijeme bilo fantastično, dok je posljednje večeri festivala došlo do određenih poteškoća. Naime, istog vikenda otkazana je i treća završna večer njemačkog festivala Rock am Ring jer je uslijed velikog nevremena grom pogodio i ozlijedio 71 osobu. Slično vrijeme očekivalo se i u Austriji što se pokazalo i zadnje večeri festivala. In Extremo bili su prinuđeni otkazati svoj nastup zakazan u 19:35 na Mindstageu te su u video poruci, snimljenoj u backstageu poslali poruke isprike. Velike količine kiše i gromova dovele su u pitanje i sami nastup headlinera, ali na sreću Maideni su uspješno održali koncert pred mokrom publikom.

Rock in Vienna 2016, #RIV2016, Foto: Rock in Vienna / Pascal Riesinger

Rock in Vienna 2016, #RIV2016, Foto: Rock in Vienna / Pascal Riesinger

Prve večeri festivala dominirali su Anthrax i Slayer koji su večer prije imali veliki glazbeni spektakl u Zagrebu, a za kraj večeri atmosferu kakvu rijetko viđamo na festivalima napravili je kultni njemački bend Rammstein.
Kum, praotac, začeto dijete punka Iggy Pop pokazao je da bez “starca nema udarca”. Subotnja večer, iako malo slabija po pitanju izbora bendova vrhunac je doživjela izlaskom legenarnog Iggya na scenu. Rasterećen estetikom tjelesnog, bez majice i jakne koje i kod mlađih zvijezda skrivaju vremešnu kožu, Pop skakuće pozornicom kao da njegovo vrijeme upravo dolazi i trudi se dati sve od sebe za uspjeh.

Rock in Vienna 2016, #RIV2016, Foto: Rock in Vienna / Florian Matzhold

Veliko zanimanje publike bila je i posjeta bečkoj zračnoj luci Schwechat na kojoj se mogao vidjeti, te ujedno njime i prošetati, veliki Ed Force – zrakoplov kojim Maideni putuju trenutnom turnejom The Book Of Souls. Još jedan plus u našem arhivu za organizaciju i ovakvog detalja i užitka fanovima!

Rock in Vienna 2016, #RIV2016, Foto: Rock in Vienna / Pascal Riesinger

IRON MAIDEN 24/4/16 BEIJING CHINA JOHN McMURTRIE

Nisam siguran postoji li ijedna osoba nezadovoljna ovogodišnjim festivalom (izuzevši nezadovoljstvo zbog kiše i grmljavine) – možemo reći da je RIV2016 bio pun pogodak!
PETAK 03.06.
– Black Cage
– Tuxedo
– Kontrust
– Wage War
– Serum 114
– Pain
– Baby Metal
– Apocalyptica
– Eisbrecher
– Anthrax
– Slayer
RAMMSTEIN
SUBOTA 04.06.
– Rammelhof
– Black Peaks
– Prime Circle
– Monster Truck
– All Faces Down
– Skiny Lister
– Anti-Flag
– Royal Republic
– The Subways
– Biffy Clyro
– Graveyard
– Juliette And The Licks
– Mando Diao
– IGGY POP
SUBOTA 04.06.
– Gasmac Gilmore
– Whiskey Foundation
– Man The Mighty
– The Wild Lies
– The Raven Age
– Dragonforce
– The Vintage Caravan
– Shinedown
– Powerwolf
– Kreator
– In Extremo (otkazan nastup zbog nevremena!)
– Tremonti
– Zakk Wylde
– Gojira
– Nightwish
– IRON MAIDEN
Foto: Rock In Vienna Offical
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *