Loading...
Izvještaji

5. ROCK MASSACRE TRIBUTE – THE REAL THING, BALLBREAKERS, DINO JELUSIĆ & M.U.D., PARANOID – Zagreb, Močvara, 09.01.2016.

5. ROCK MASSACRE TRIBUTE – THE REAL THING, BALLBREAKERS, DINO JELUSIĆ & M.U.D., PARANOID – Zagreb, Močvara, 09.01.2016.

Rock Massacre festival službeno je pretvoren u tradiciju, a njegovo subotnje peto izdanje pokazalo je kako pred njim stoji dobra budućnost.

TheRealThing

The Real Thing, prvi je izašao pred publiku i osvojio svim funk metalom na tragu legendarnih Faith No More. Oni koji su poput mene u nekoliko navrata imali priliku uživati u originalnom zvuku američkih legendi osjetili su gotovo nezamjetan nedostatak samouvjerenosti i entuzijazma no Neven Jurić vokalno je i više nego impresionirao. Žestok naboj protresao je Močvaru tijekom „Ashes to Ashes“ i „The Real Thing“ što je utjecalo na odlično raspoloženje publike koja se uz srčan anstup The Real Thing-a pripremio za uvijek odličan nastup domaćeg AC/DC tributea Ballbreakers.

Ballbreakers

Močvara je već bila ugodno popunjena kad su Ballbreakers izašli na binu što dokazuje glad domaće publike za australskim legendama. Posebnost Ballbreakersa nije u slijepom kopiranju AC/DCa nego u energiji koju baš poput originala prenosi kroz žestinu hard rocka u kojoj publika glasno uživa kroz vječne klasike „Whole Lotta Rosie), „Thunderstrucka“ ili „Highway to Hell“. Ballbreakers su odali počast i Lemmyju Kilmisteru i njegovom Motörheadu, i više nego prikladno budući da je taman negdje u vrijeme njihova nastupa u Los Angelesu započinjala komemoracija za preminulu rock legencu.

dino jelusic mud

Dino Jelusić ime je koje rock publici ne treba posebno predstavljati. U Močvari se u subotu još jednom potvrdio kao izvrstan vokalist koji ima prepoznatljiv pristup opusu Iron Maidena, ali u izvedbu unosi vlastitu energiju i prizvuk ne opterećujući se nepotrebnim kopiranjem lika i djela jednog od najprepoznatljivijih glasova heavy metal scene. Dino Jelusić & M.U.D. oduševili su individualnim pristupom univerzalnog benda, njihov je nastup energičan i kvalitetetan te svakako vrijedan pažnje i ubuduće.

06-Paranoid

Za kraj odlične večeri – Paranoid, Black Sabbath i Ozzy Osbourne tribute bend.
Paranoid iskazao se kao najisprofiliraniji bend večeri, njihova je kvaliteta neupitna, opus obuhvaća sve faze Ozzyja Osbournea. „Paranoid“ je očekivano ponajviše raspametila okupljene, ali treba reći i kako je „War Pigs“ bila uzrokom neupitnog zagrijavanja. Dio i Ozzy pronašli su svoje mjesto u Močvari i atmoseru doveli do vrhunca.

5. Rock Massacre Tribute pokazao je kako žeđ za tribute bendovima i žestokim riffovima ne jenjava. Domaća publika i domaći bendovi itekako znaju zagrijati atmoseru. I baš zato s nestrpljenjem očekujemo šesto izdanje festivala.

Izvještaj: Vesna Marković
Foto: Facebook, arhiva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *