Loading...
Intervjui

23 (Antonio Batini)

ANTONIO BATINI (“23”): “Inspiraciju tražimo kroz meditativna stanja na drugoj strani, izvan granica svemira”

Zagrebčaki bend 23 će pod ovim, numeričkim, imenom prvi puta zasvirati na prvi dan proljeća, u subotu 21.3., u sklopu Heavy Metal Partyja VALHALLA koji će se održati u klubu Močvara. Povodom njihovog nastupa, razgovarali smo sa gitaristom benda Antoniom Batinijem koji nam je otkrio više detalja o bendu, ali i o iznenađenjima koja vas očekuju ove subote.

Intervju: Martina Šestić | martina@venia-mag.net
23_band_valhalla
VENIA: Kako je bend dobio ime 23? Što vam predstavlja taj broj?
ANTONIO: Broj 23 simbolizira numeričku vrijednost inkarnacije spiritualnog u materijalno. Odlučio sam se za takav naziv benda zato što glazbu i tekstove ne stvaramo kao obični bendovi, nego inspiraciju tražimo kroz meditativna stanja na drugoj strani, izvan granica svemira.

VENIA: Zašto ste svoj stil glazbe odlučili nazvati ‘Boner Metal’?
ANTONIO: Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Stvorili smo jednu mješavinu najsnažnijih dionica iz svih glazbenih žanrova pa tako sa svojim pjesmama ostavljamo vrlo energičan i intenzivan dojam koji podiže (Boner), za razliku od Stoner-a koji spušta raspoloženje.

VENIA: Nedavno je izašao vaš prvijenac “Coming Home”. Jeste li u potpunosti zadovoljni objavljenim materijalom? Možete li ga ukratko opisati našim čitateljima?
ANTONIO: Ne bismo ga objavili u javnosti da nismo zadovoljni s materijalom. Naravno nastojim svakim idućim izdanjem napraviti nešto još bolje i kreativnije od prethodnoga. Coming Home je jedan osvrt na situaciju u društvu i njihove mane, i potragu za višim značenjem te smislom života.

VENIA: Kao inspiraciju navodite film Stanleya Kubricka “Odiseja u svemiru”. U kojim dijelovima albuma se najbolje osjeti taj utjecaj? Osim “Odiseje” što vas je još inspiriralo u pisanju stihova i glazbe?
ANTONIO: U prvoj i zadnjoj pjesmi spominje se dolazak duše na zemlju koja se inkarnira u tijelo odnosno domaćina. Nismo radili pjesme po Odiseji ali sigurno ima nekih sličnosti koje smo kasnije uočili. U stihovima je opjevano kako duša ne potječe sa Zemlje nego izvan granica svemira, odnosno u Beskrajnom Kaosu, i dolazi na Zemlju kako bi igrala igru zvanu život. Kao što je teško opisati što se točno događa u Odiseji kada se glavni lik susretne s monolitom i krene na putovanje kroz dimenzije, tako je teško i opisati naše tekstove. Oni govore sami za sebe u kombinaciji s glazbom i slikovitim bookletom.

VENIA: Pišete li i dalje ili ste se koncentrirali isključivo na promociju svog prvijenca?
ANTONIO: Već su prve tri pjesme pri kraju za iduće izdanje a promociju prvijenca radimo u hodu.

VENIA: Hoćete li snimati spot za jednu od pjesama sa albuma “Coming Home”?
ANTONIO: Znam da ćemo snimati spot za novu pjesmu, a postoje šanse da se snimi i spot za jednu s Coming Home-a.

VENIA: Kako se pripremate za svoj prvi nastup u sklopu Heavy Metal Partyja Valhalla? Moram reći da ste napravili jednu od najboljih pozivnica 🙂
ANTONIO: Uglavnom se zabavljamo u vrlo opuštenoj atmosferi. Ovaj pa kao i svaki drugi koncert ne stvara nam osjećaj predkoncertne nervoze.

VENIA: Što mislite koje će se pjesme najviše svidjeti publici?
ANTONIO: Imamo nekoliko udarnih stvari s kojima je jedan dio publike već upoznat, a budući da nam je ovo prvi koncert pod okriljem grupe 23, još ne znamo koje će pjesme publika najbolje prihvatiti. To je na njima da pokažu.

VENIA: Kako vam se čine ostali bendovi s kojima ćete dijeliti pozornicu?
ANTONIO: To su sve bendovi koji znaju svoj posao. Apsolutno ih podržavamo u njihovom radu.

VENIA: Imate li još neku poruku za sve one koji će vas doći podržati 21.3. u Močvari?
ANTONIO: Pripremili smo nekoliko iznenađenja za publiku. Jedan dio ću otkriti ovim putem, a sve ostalo ćete morati doći doživjeti iz prvog lica.
Dva tjedna smo snimali uvodnu špicu i soundtrack koja će biti projicirana na zidu prije nego li se pojavimo na stageu. Radili smo danonoćno i spavali po 3 sata vikendom samo da bi ju uspjeli završiti za ovu Valhallu. Imamo i mnoga iznenađenja za vrijeme koncerta, ali o tome ne smijem govoriti.

VENIA: Hvala vam na intervjuu!
ANTONIO: Hvala tebi na vrhunskim pitanjima. Najbolji intervju do sad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *